Viikon laji: Miesten joukkue Kylmärinki ottaa ilon irti ringetestä

Kylmärinki pelaa Hyvinkään jäähallin harjoitushallissa lauantai-iltaisin. – Jos laji kiinnostaa, joukkueeseen mahtuu mukaan, joukkueen johtaja Harri Heikkinen kertoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Ringette mielletään helposti naisten lajiksi, mutta se sujuu hienosti miehiltäkin. Hyvinkäällä on toiminut vuodesta 2013 miesten harrastejoukkue Kylmärinki, jossa on mukana viitisentoista pelaajaa.

– Vaikka joukkue perustettiin alun perin miehille, käy meidän treeneissämme myös naisia, joukkueen johtaja Harri Heikkinen kertoo ja vinkkaa, että mukaan ovat tervetulleita ihan kaikki lajista kiinnostuneet.

– Joukkueeseen mahtuu kyllä pelaajia. Riittää, että pysyy pystyssä luistimilla ja omaa reippaan ja avoimen mielen. Sillä pääsee pitkälle.

Ringette on vauhdikas laji, jossa tulee paljon maaleja. Lajissa on paljon samaa kuin jääkiekossa, mutta toisaalta myös eroavaisuuksia. Ringetessä pelivälinettä ei saa kuljettaa siniviivan yli. Se on syötettävä.

Hyökkäys- ja puolustusalueella saa olla enintään kolme pelaajaa kummastakin joukkueesta. Merkittävä ero jääkiekkoon on myös se, että ringetessä on 30-sekuntin hyökkäysaika.

– On 30 sekuntia aikaa tehdä maali tai saada aikaan laukaus maalivahtia kohtaan. Tämä johtuu siitä, että rinkulaa on hyvin vaikea saada pelaajalta pois, etenkin jos kyseessä on vahva pelaaja.

Kylmänringin treeneissä pääasiassa pelataan. Ennen turnauksia saatetaan myös treenata eri pelikuvioita.

– Olemme tehneet samanlaisia harjoituksia kuin naiset ja juniorit. Meillä on Hyvinkäällä hyviä valmentajia, joista muutama pelaa Kylmässäringissä.

Mikäli haluaa olla hyvä, vaatii ringette hyvää luistelutekniikkaa.

– Hyvät luistelijat erottuvat ringetessä. Hyvällä pelaajalla on myös taktista pelisilmää. Ringetteä voisi kutsua älypeliksi, sillä taktisilla ratkaisuilla on suuri merkitys, Heikkinen sanoo.

Aloittelijalle haastavinta on Heikkisen mukaan laukaiseminen.

– Laukaisuun on ihan oma tekniikkansa, että saa rinkulan lähtemään sinne minne haluaa. Myös syötön vastaanottaminen mailaan voi olla kovassa vauhdissa aluksi vaikeaa. Ringetteä on harjoiteltava hetken aikaa ennen kuin pääsee hyvään pelivauhtiin.

Mitään totista touhua Kylmänringin treenipelit eivät kuitenkaan ole. Niissä pidetään hauskaa, kannustetaan ja annetaan läpyjä onnistumisista. Heikkisen mukaan viikon hikitreeni nostaa paitsi kuntoa tuo hyvän ja rennon fiiliksen.

Pelaaminen on mainio tapa nollata ajatukset. Myös turnausreissut ovat hauskoja.

– Viime keväänä tuli voitto Espoossa. Joukkue on sijoittunut turnauksissa myös toiseksi ja kolmanneksi.

Ringettejoukkue treenaa lauantaisin

Kylmärinki on miesten ringeten harrastejoukkue. Joukkueen treeneissä käy myös naisia ja se on avoin kaikille lajista kiinnostuneille.

Joukkue pelaa Hyvinkään jäähallin harjoitushallissa lauantai-iltaisin. Joka toinen viikonloppu pelataan klo 19.15–20.15 ja joka toinen viikonloppu klo 20.15–21.15.

Alkuun varusteeksi riittävät luistimet, kypärä ja polvisuojat. Jos lajista innostuu, kannattaa hankkia täysvarustus. Näin välttyy suuremmilta mustelmilta ja vaurioilta.

Lisää tietoa: www.hyvinkaaringette.fi/joukkueet/kylma-rinki/.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esikoiskirjailija kertoo, miten romaani syntyy – "Pitää kirjoittaa jotakin joka päivä"
 2. Huumepoliisin rikosylikonstaapeli aloitti kirjasarjan – "Pitää kertoa ihmisille, mitä täällä päivittäin tehdään"
 3. Kansalaiskoulun luokka muisteli – samalta luokalta nousi parrasvaloihin tähtiartisti ja MM-voittaja
 4. Näköislehdessä tänään: Uusnatsien asuttamassa Joensuussa vietetty nuoruus kuuluu yhä räppäri Jodarokin musiikissa – "Kuvailisin Aivovuoto-musiikkia ajatustiiviiksi"
 5. Tahkon Leidit haastoi tosissaan hallitsevan mestarin kotikentällään – tuomarit saivat sapiskaa pelinjohtajilta ottelun jälkeen
 6. Konflikti, jonka maailma unohti – Länsi-Saharan tilanne on yhä jumissa vuosikymmeniä siirtomaavallan päättymisen jälkeen
 7. Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"
 8. Suru: Jopa kolmannes ihmisistä kokee, että menehtynyt läheinen on ottanut heihin yhteyttä – Kokemuksia on niilläkin, jotka eivät usko kuoleman jälkeiseen elämään
 9. Etsitkö uutta harrastusta? – Kivet tarjoavat yllätyksiä, elämyksiä ja uuden oppimista
 10. Kiinan maskinvalmistajat eivät enää paina töitä päivin öin – osa uusista toimijoista on jo jättänyt alan
 11. Matilda Castren golfasi huippukierroksen LPGA-kiertueella, nousi kärkikymmenikön tuntumaan
 12. Intian onnettomuuskoneesta vuosi polttoainetta – "On ihme, ettei kone syttynyt tuleen"
 13. Yön uutiskooste: CNN: Räjähteitä valmistava mosambikilaisyhtiö vahvistaa tilanneensa Beirutissa räjähtäneen ammoniumnitraatin
 14. Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää
 15. Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Henkilöauto suistui tieltä Janakkalassa – poliisi tavoitti viinapullo kädessä paikalta poistuneen kuljettajan huoltoaseman pihalta
 2. Suomen ensimmäiset kommunikointitaulut asennettiin Hangonsillan ja Martinkaaren päiväkoteihin: "Lapset voivat jutella, vaikkei ole yhteistä kieltä"
 3. Riihimäen 60-vuotisjuhlat siirtyvät vuodella – Juhlien sijaan järjestetään pienimuotoista ohjelmaa
 4. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 5. Koronatestausmäärät nyt Keski-Uudellamaalla huipussaan – sote-pomo suosittelee maskin käyttöä tai turvavälejä
 6. Hyvinkään koronavirusaltistus tapahtui keskushammashoitolassa, testitulokset valmistuvat keskiviikkona ja torstaina – "Potilaat eivät ole onneksi altistuneet"
 7. Kuljettaja jäi taas kiinni ajo-oikeudetta Lopella – Seitsemäs kerta vuoden sisään
 8. Gumball 500€ -autot starttasivat Hyvinkäältä – Katso kuvat hurjista virityksistä!
 9. THL: Kymmeniä suomalaisia on altistunut Virossa koronalle – Turun alueella useita koronatartuntoja Balkanilta palanneilla matkailijoilla
 10. Hyvinkäänkylän työväentalo sai 80 000 euron testamenttilahjoituksen – "Kyllä tämä lahjoitus kertoo ihmisestä todella paljon"
 11. Hyvinkään hammashoitolan henkilökuntaa altistunut koronavirukselle – vastaanottoaikoja joudutaan perumaan
 12. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 13. Someron tulipalossa pahoin palanut mies kuoli sairaalassa – naisystävää epäillään omakotitalon sytyttämisestä
 14. Arvaatko, kuinka paljon rahaa saa yhdestä tukkipuusta?
 15. Kansalaiskoulun luokka muisteli – samalta luokalta nousi parrasvaloihin tähtiartisti ja MM-voittaja

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.