Loppi antaa 10 000 euroa lisärahaa Pilpalan ja Länsi-Lopen kouluille esiopetukseen – neljä viikkotuntia kasvaa 10 tuntiin

Lopen valtuusto toivotti tervetulleeksi uuden sivistysjohtajan Mika Silvennoisen (vasemmalla). Vieressä Mikko Salmela ja Timo Heinonen. Kare Asp

toimitus

Esiopetuksen resursseja Pilpalan ja Länsi-Lopen kouluilla vahvistetaan. Näin päätti maanantaina kokoontunut kunnanvaltuusto myöntäessään äänestyksen jälkeen 10 000 euron määrärahan näiden koulujen esiopetuksen tuntiopettajan tuntimäärän lisäämiseen.

Aikaisemmin suunnitelmissa oli neljä tuntia koulua kohden viikossa, nyt mahdollistetaan 10 tuntia.

Asia käsiteltiin samassa yhteydessä kuin Launosissa olevan Päiväkoti Sirkuksen uuden väliaikaisen 5-vuotiaiden ryhmän lisämääräraha, 35 000 euroa.

Kunnanhallitus oli kokouksessaan nostanut Antti Salmisen (ps.) esityksestä Länsi-Lopen ja Pilpalan asian pöydälle. Sieltä tuli ehdotus 10 000 euron lisämäärärahasta.

Nyt valtuustossa keskustan Marja Ukkola teki muutosesityksen. Hän totesi, että esiopetukseen ilmoittautuminen päättyy 28.2. Vasta tämän jälkeen tiedetään, kuinka monta esioppilasta aloittaa opintonsa Pilpalan koulussa ja Länsi-Lopen koulussa.

Vasta sitten sivistyslautakunta arvioi, tarvitaanko lisää opettajia ja tekee sitten esityksen valtuustolle lisämäärärahatarpeista.

Asia meni äänestykseen, kun keskustan Satu Myllykoski kannatti Ukkolan tekemää esitystä.

Äänestyksessä keskustan ja demarien ryhmät hajosivat. Mutta kunnanhallituksen esitys 10 000 euron lisämäärärahasta hyväksyttiin äänin 15–11. Ukkola jätti eriävän mielipiteen.

Valtuusto hyväksyi Jylhäkummun työpaikka-alueen laajennusta koskevan tarkistetun asemakaavaehdotuksen kaavamerkintöineen ja kaavaselostuksineen. Kaavaan on matkan varrella lisätty maininta, että aluetta toteutettaessa tulee huomioida jalankulun ja pyöräilyn turvallisuus alueella.

Vanhusasiat ovat Lopellakin yhä ajankohtaisempia. Valtuusto hyväksyi vanhuspalvelulain mukaisen seudullisen suunnitelman päivittämisen. Marja Ukkola kehui muutoksia ja totesi, että Lopella on vanhusasioissa ollut jo pitkään oikea suunta.

– Tällä hetkellä hoitajamitoitus on 0,59. Se ei ole kaukana myöhemmin voimaan tulevasta laista, joka määrittelee mitoitukseksi luvun 0,7.

Valtuusto sai tiedokseen maakunnallista kuljetuspalvelukeskusta ja liikennöintiä koskevan selvityksen, vastauksena valtuustoaloitteeseen. Toimenpiteitä on tehty ja suunnitelmia laadittu ja vaadittu. Nyt on seurannan vaihe. Antti Salminen piti vastausta hyvänä ja odotti väliaikatietoja jatkossakin kunnanjohtaja Mikko Salmelalta ja perusturvajohtaja Kaisa Lepolalta

Loppilaisille yrityksille tehty kysely antoi kohtuullisen hyvät arvosanat kunnan toiminnalle. Keskustan Heli Lehtilä toivoi kuitenkin, että seuraava kysely tai selvitys toteutettaisiin nykyistä laajemman yrittäjäkentän voimin. Nyt vastaajia oli vain 38.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies
 2. Riihimäen sivistysjohtajan virkaan 24 hakijaa – mukana myös paikallisia nimiä
 3. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 4. Jeesaa kaveria -keräys alkaa Willan Red Carpet -aulassa ensi viikolla – sinne voi viedä ruokaa, pesutarpeita tai uusia kesävaatteita
 5. Talous: Antti Luusuaniemi mukana uudessa sponsorointifirmassa – Red Carpet Brand Alliances myy yhteistyökuvioita elokuvan, tv:n, urheilun ja kulttuurin ammattilaisille
 6. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 7. Hyvinkään säästötoimilistassa lähes sata kohtaa – Kaupunginjohtaja pitää veronkorotusta välttämättömänä
 8. Kevitsan kaivoksessa Sodankylässä tulipalo
 9. Hyvinkääläinen, kävitkö kuntoilemassa Eskokreetassa? – Nyt on haussa kuvia avajaisista, joissa esiintyi itse Tapio Rautavaara
 10. Eläimet: Löytökoira Papi on nyt onnellinen kaveri – perhe Huhtakallio Hyvinkäältä avasi sille kotinsa ja sydämensä
 11. Aikuisetkin ovat tervetulleita Riihimäen taidekouluun syksyllä 2020 – myös kaikkein pienimmät saadaan mukaan pitkän tauon jälkeen
 12. Normaali.fi -chatissa voi kertoa mistä vain ja tehdä vaikka huolitestin – "Monen nuoren elämää piinaavat huolet, joista he eivät uskalla kertoa kenellekään"
 13. Hyvinkään entinen kaupunginjohtaja Tauno Kirves on kuollut
 14. Näköislehdessä tänään: Kun itseään satuttaa työkseen, omat rajansa pitää tuntea – "Mietin aina, mitä kipu viestii"
 15. Viro sallii suomalaisten saapumisen ilman karanteenia kesäkuun alusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.