Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Aamuposti on tänään Jukkaposti

Ei ole jääkiekkohuumalla nyt rajaa Suomessa. Maistuvan olympiakullan jatkeeksi Suomi onnistui voittamaan maailmanmestaruuden kotikisoissaan. Se on jotain se! Maanantaina työmailla ja teams-kokouksissa istuikin väsynyttä mutta onnellista jääkiekkokansaa.

Riihimäkeläisittäin voitto on erittäin makea. Oman kaupungin suuren ylpeyden, päävalmentaja Jukka Jalosen uraa on seurattu täkäläisittäin jopa hartaudella. Aamupostin pääkirjoituksessa kirjoitettiin helmikuussa olympiakullan yhteydessä seuraavasti: ”Aina pitää jäädä jotain tavoiteltavaa, ja lähellä on jo seuraava mahdollinen onnistumisen paikka, jääkiekon MM-kotikisat. ”

Hänen riihimäkeläisyytensä nousee monin paikoin esiin.

Tämä toive – tai odotus – täyttyi.

Mistään jättiyllätyksestä ei sinänsä ole kysymys. Jalonen on kaikkien aikojen menestyksekkäin palloilulajien suomalaisvalmentaja, ja uusin saavutus vain vahvisti tätä asemaa. Hänen riihimäkeläisyytensä nousee monin paikoin esiin, ja kaupungissa onkin syytä puntaroida tarkoin, miten häntä huomioidaan. Kotikaupungistaan hyvää puhuvat esikuvat ja kansalliset ylpeydenaiheet ovat varsin arvokkaita.

Tavalliset riihimäkeläiset haluavat juhlia yhdessä sankarinsa kanssa. Se on nähty jo aiemmilta kerroilta. Nyt, kesän alussa, puitteet ovat mitä otollisimmat. Yhteisissä toritapaamisissa juhlitaan paitsi Leijonia ja menestystä, myös kesää ja sitä, että ylipäätään on mahdollista taas kokoontua. Uutiskuvat Tampereelta ja Helsingistä näyttävät, että juhlahumu oli todella sakeaa. Siinä täytettiin kahden vuoden kokoontumisvajetta. Vaikka kisat ovat nyt ohi, yhteiset riihimäkeläisjuhlat ovat vielä edessä.

Myös Aamuposti haluaa osallistua juhlintaan. Siksi painetun lehden etusivun ja kolmossivun nimiössä lukee yhden päivän ajan Jukkaposti.