Lukijalta | Aseman kouluun liittyvä jahkailu on monin tavoin kestämätöntä

Hyvinkään kaupunginvaltuusto teki keväällä 2018 päätöksen, että Aseman koulun tontille rakennetaan uusi koulurakennus. Päätös tehtiin palveluverkkosuunnittelun yhteydessä. Sitä ei ole vielä pantu toimeen.

Aseman koulu tontteineen on arvokas niin lasten hyvinvoinnin, Hyvinkään historian kuin taloudellisestakin näkökulmasta.

Olen asunut Hyvinkäällä vuodesta 2004. Jo tänä aikana nähdäkseni nimenomaan tuo tontin taloudellinen arvo on tuonut Aseman koulun kohtalon kerta toisensa jälkeen esiin. Näin jälleen tänä vuonna varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoa suunniteltaessa.

En ole yllättynyt, että asia on jälleen esillä. Pidän tätä kuitenkin lähes kestämättömänä useastakin syystä. Kuntalaisena mietin tällaisen jahkailun taloudellisia seurauksia: paljonkohan olisi säästetty, jos peruskorjaus olisi tehty ajallaan.

Kuntalaisena mietin myös tällaista toimintakulttuuria ja sen läpinäkyvyyttä: meillä on demokraattisesti tehty päätös, miten se voidaan kyseenalaistaa kerta toisensa jälkeen ja venyttää prosessia vuosikausia (vai jopa vuosikymmeniä)?

Lapsen oikeuksista kiinnostuneena, niitä toteuttavana ja niistä opettavana mietin, miten lasten etu vaikuttaa painavan tehdyn päätöksen toteuttamisessa liian vähän. Ja, tärkeimpänä näkökulmanani, äitinä pohdin tämän vaikutusta meidän nuoriin kuntalaisiimme.

Toisaalta pohdin, millaisen kuvan ja mallin he saavat demokratiasta ja päätöksenteosta ja toisaalta miten tämä jatkuva epävarmuus vaikuttaa Aseman koululaisiin, niin omaan kuin muihinkin.

Hyvinkäällä asuessani Aseman koulun kierrokset on mielestäni käyty niin, että odotetaan yhden kierroksen avainhenkilöiden vaihtumista ennen seuraavan kierroksen käynnistämistä.

Olen päättänyt olla mukana vaikuttamassa Aseman koulun puolesta toistaiseksi, toivottavasti siihen asti, että meillä on neljä vuotta sitten tehdyn päätöksen mukaisesti uusi koulu nykyisellä tontilla.

Paula Väliah o, äiti, kuntalainen ja Aseman koulun vanhempainyhdistys Veturin puheenjohtaja, Hyvinkää

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut