Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Iäkkäiden ja muistisairaiden pallottelu on aivan järkyttävää

Isäni joutui 30.12. 2021 ensin päivystykseen ja sieltä Mäntsälän terveyskeskukseen ja sieltä Kiljavan sairaalaan. Isäni muistitestin tulos oli 10/30. Hänet hänet laitettiin kotiin 14.2. 2022.

Kotiin tullessa hän kyseli kuka on siirtänyt pöytää, joten sanoin, että pelastushenkilökunta, kun menit ambulanssilla sairaalaan. Hän sanoi, että ei hän ole ambulanssilla mennyt.

Välillä on vesihana auki ja hän istuu toisessa huoneessa. Hän nukkuu yöt myös tuolissa eli ei käytä sänkyä. Tästä johtuen hänen takapuolensa on rikki ja sinisenä. Liikkumattomina myös jalkaterät ovat kuin pallot – ja siniset.

Nyt sairaalamatkalla oli kadonnut kuulolaite ja silmälasit. Nämä eivät ole mitään halpoja juttuja, eli kuka korvaa nämä muistisairaan kadottamat tavarat, kun siirrellään potilasta paikasta toiseen, eikä tarkasteta, että kaikki tavarat ovat mukana?

Minusta ei tämän ihmisen paikka ei ole enää kotona.

Itse omaisena olen aivan loppu, koska tätä on kestänyt kaikkiaan jo 11 vuotta. Minulle on tullut jo stressistä kaikenlaisia sairauksia, eikä pahemmin ole ollut omaa elämää. Välillä käynyt mielessä luopua siitäkin vähästä.

Hänellä käy kotihoito, mutta joudun kuitenkin olemaan läsnä hänen asioiden hoidossa. Tätäkö on nykyinen vanhustenhoito?

Toivottavasti itse en joudu kärsimään siitä.

Loppuun palanut , Hyvinkää