Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Ei vanhuksia heitteille

Alla on tositarina Helsingistä.

Tehdään me Hämeessä asiat paremmin; ei jätetä vanhuksia heitteille. Äänestä aluevaaleissa, jossa päätetään vanhustenkin palveluista.

”Huhhuh tätä alzheimer-omaisen arkea. Eilen kävin äitipuoleni hakemassa Peijaksesta ihan osastolta asti, kun ei suostunut lähtemään kotiin. Oli edellisenä päivänä esittänyt kuolevansa ihan siihen paikkaan. No, kotiin tullessa oli sitä mieltä, ettei voisi sinne jäädä, kun hän oli myynyt asuntonsa.

Lopulta kun istuttiin sohvalla ja katsottiin eduskunnan kyselytuntia (argh), niin hänelle alkoi tulla puheluita ihan omaan päähän. Soitti poliisi ja taksikuski. Sitten oli pitkä puhelu, jonka aikana hyssytteli minua olemaan hiljaa. Välillä kertoi, että täällä serkun kanssa katsotaan telkkaria ja joo hän on nainen, eikä me täällä mitään naida, vaan telkkaria katsotaan. Tässä välissä mun piti mennä vessaan nauramaan.

No, sitten iski väsy ja meni sänkyynsä lukemaan, kun ensin piti kertoa missä se sänky on. Hoitajan käynnin jälkeen oli munkin pakko lähteä. Aika paha jättää sinne, mutta ei oikein muutakaan voi. Hoitaja kävi vielä illalla.”

Terhi Vesala aluevaaliehdokas (Liike Nyt) Riihimäki