Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Vaalikynä: Muistetaan myös päihdetyö

Aluevaalit ovat myös päihdepalveluiden vaalit. Haluan nähdä sote-uudistuksen ennemmin mahdollisuutena kuin uhkana: mahdollisuutena antaa mielenterveys- ja päihdepalveluille nykyistä suurempi painoarvo sosiaali- ja terveyspalveluiden paletissa. Tärkeää on varmistaa, että apua ja tukea saa nopeasti ja matalalla kynnyksellä. Tarvitsemme sujuva hoidon ja kuntoutuksen saatavuus eri-ikäisille ihmisille.

Hoitoa pitää saada ilman arvostelua ja moralisointia, yhdenvertaisesti – pääpaino ennaltaehkäisevässä työssä. Päihdeongelmat koskettavat laajaa joukkoa, yksilö, perhe, läheiset, työkaverit. Hekin tarvitsevat tukipalveluita. Pitää varmistaa eri sote-palveluiden yhteistoimivuus. Tärkeää on myös katkaista päihdeongelmien ”periytyminen” sukupolvelta seuraavalle.

Laadukkaita päihdepalveluita pitää tuottaa ja ostaa. Tarvitaan motivoituneita, koulutettuja sosiaalihuollon laillistettuja ammattihenkilöitä. Riittävän pitkä hoitojakso mahdollistaa sekä vieroitusoireista toipumisen että aidon paranemisen.

Sydämessäni ovat erityisesti palveluiden käyttäjät – jalkautetaan palvelut arkiympäristöön ja tunnistetaan päihteillä oireilevien eri-ikäisten ihmisten erilaiset tarpeet.

Jussi Leinonen aluevaaliehdokas (vihr.) Hyvinkää

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut