Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Viimeiset metrit ennen aluevaaleja

Vaalit ja alueet tulevat, vaikka pakolla, se on nyt Suomen hallituksen linja. Tartuntaennätyksiä tulee jatkuvasti, mutta se ei nyt näissä vaaleissa ole kynnyskysymys. Vaalikampanjointia rajoitetaan, äänestäjät sekä ehdokkaat ovat ihmeissään vaaleista päätettävistä asioista. Äänestysprosentti tulee olemaan ennätyksellisen alhainen.

Hallituspuolueet saivat kokoomuksen avustukselle ajettua ”rokotepakon” sote-alalle. Jo aikaisemmin työvoimapulasta kärsivä ala, joutuu taas tiivistämään joukkojaan. Osa ottaa piikin pakosta, osa vaihtaa alaa kokonaan, työhyvinvointi on todellakin koetuksella. Ja tämä siis juuri ennen sote-vaaleja.

Tuleva Kanta-Hämeen aluevaltuusto on suurien päätösten edessä. Palvelut pitäisi säilyttää, rakenteita tehostaa ja jossain vaiheessa pitäisi saada vähän kulujakin pienennettyä. Todennäköisesti mikään ei muutu, mutta alueen budjetti kasvaa varmasti miljoonilla.

Demokratiaraha (ylimääräinen puoluetuki) ja palkkojen harmonisointi nostaa jo pelkästään kuluja ja sitten on vielä ne kallispalkkaiset hyvinvointialueen hillotolpat. Näiden jälkeen kulujen jälkeen, ei ole vieläkään yhtään uutta henkilöä palkattu työntekijätasolle.

Moni sote-ammattilainen on nyt ehdolla vaaleissa, mutta vielä on epäselvää, että kuinka moni voi olla päättävissä pöydissä. Esteellisyys on vielä ratkaisematta, siksi aluevaltuustoon tarvitaan myös runsaasti tavallisia kuntalaisia.

Perusuomalaiset ovat tiukan talouskurin linjalla, me emme ota ylimääräistä puoluetukea. Tämän lisäksi olemme turvaamassa, että palvelut saa jatkossakin suomen kielellä. Sillä ulkomaalainen halpatyövoima ei ole ratkaisu työvoimapulaan.

Kari Suomalainen Kanta-Hämeen aluevaaliehdokas (ps.) Riihimäki