Vaalikynä | Uutta, vanhaa ja sinistä

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen toiminnassa pitää tehdä uudistuksia. Mikään palvelu ei saa jäädä saavuttamatta, jos uudet keinot ovat sellaisia, ettei kaikki niitä osaa käyttää. Etävastaanotot toimivat hyvin täydentävinä palveluina, mutta myös perinteisiä lääkärin tapaamisia tarvitaan.

Miksi muuttaa sellaista mikä toimii? Eli jos vanha käytäntö on hyvä ja sitä on mahdollista jatkaa edelleen, niin silloin on ”vanhassa vara parempi”. Oleellista on kuitenkin se, että onko hyväksi todettu toiminta enää mahdollista. Palvelujen tarve on kasvanut ja kasvaa edelleen. Kasvanut tarve asettaa monen ennen toimineen tavan nykyään mahdottomaksi toteuttaa. Muutoksia on siis pakko tehdä.

Kolmannen sektorin eli järjestöjen rooli sote- maailmassa on ollut merkittävä. Ne tarjoavat matalan kynnyksen ammattimaista apua sekä vertaistukea. Uudistuksessa järjestöjen tärkeä rooli pitää tunnistaa ja tunnustaa. Pienet vuosittaiset avustukset mahdollistavat apua monille kustannustehokkaasti sekä inhimillisesti.

Ikäihmisten palveluja tarvitaan lisää sekä monipuolisesti. Kun tukea ja apua on ajoissa saatavilla, niin hyvä toimintakyky ja kotona asuminen ovat mahdollisia pidempään.

Sininen sydämeni haluaa pitää kaikki mukana, mutta myös tehdä uudistuksia, jotka turvaavat palvelut jatkossakin kaikille.

Annika Kokko, aluevaaliehdokas (kok.), Hyvinkää

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut