Laura Äärin kolumni Oma lehti pysyy lukijan rinnalla – ja nyt siitä tulee entistä vahvempi

Kun puhelimeni soi, nousen työpisteeltäni ja lähden liikkeelle. Tepastelen ympyrää toimituksessa tai kotona – välillä eksyn pihalle. Pään on helpompi keskittyä puheluun, kun jalat ovat omissa töissään.

Muutama päivä sitten satuin toimituksessa työpisteelle, jonka kaapin päällä lojui tulostettuja sivuja eräästä Aamupostin numerosta maaliskuulta 2020. Jutuissa kerrottiin, että ei hätää Hyvinkään ja Riihimäen seudulla. Koronaviruksesta ei merkkiäkään.

Meni runsas viikko, ja kirjoitin tällä samalla kolumnipalstalla, että toimitus siirtyy nyt etätöihin. Lupasin, että teemme kaikkemme poikkeusoloissakin, jotta lukijamme saavat mahdollisimman ajantasaista ja luotettavaa tietoa alueelle rantautuneesta tuntemattomasta viruksesta ja sen vaikutuksista elämäämme.

Tuolla tiellä olemme yhä. Olemme kirjoittaneet tuhansia aiheeseen liittyviä uutisjuttuja ja taustoittavia artikkeleita. Etä- ja hybridityöstä on tullut arkipäivää. Olemme oppineet sopeutumaan, luovimaan ja kehittämään uutta. Olemme oppineet hyödyntämään tekniikkaa ja uudenlaisia työvälineitä entistä paremmin – aivan kuten lukijamme ja kaikki ne yhteisöt, joiden kanssa teemme päivittäin yhteistyötä.

On ollut niukkoja aikoja, on ollut murheellisia työpäiviä. On ollut myös hienoja hetkiä, kun olemme saaneet kirjoittaa inhimillisyydestä, yhteisöllisyydestä ja erävoitoista, joita pandemiasta on kiistatta saatu.

Kun olemme oppineet elämään aaltojen mukana, olemme oppineet näkemään myös arjen jatkumon koronan ulkopuolella. Maailma ei ole pysähtynyt, vaan uutisoitavaa ja tarinoita riittää kerrottavaksi seitsemänä päivänä viikossa, niin verkkopalvelussa, näköislehdessä kuin paperilehdessäkin. Ja mikä tärkeintä: sähköisesti vuoden jokaisena päivänä. Digitaalisten sisältöjen kuluttaminen onkin reilussa kasvussa.

Nyt on tullut hetki vahvistaa tuota joukkoa, joka päivittäin sisältöjä teille, hyvät lukijat, tuottaa. Aamuposti ja useat Mediatalo Keskisuomalaisen päivälehdet hakevat joukkoonsa lisää ammattilaisia tekemään entistäkin paikallisempia, kiinnostavampia ja ajankohtaisempia sisältöjä. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Hetki on merkityksellinen. Työ jatkuu – poikkeusoloissa, osin etänä ja jatkuvasti sopeutuen – mutta jatkuu silti, ja väkevänä. Oma lehti pysyy lukijan rinnalla kaikenlaisina aikoina.

Kirjoittaja on Aamupostin päätoimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut