Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kaipaamme nyt kylmiä lukuja ja oikeaa tietoa

Kirjoittaja vaatii lisää tietoa muun muassa siitä, miksi Keusoteen on niin vaikea saada yhteyttä. JOHANNA ERJONSALO

Lauantain (30.10.) Aamupostissa oli mäntsäläläisen Erkki Laukkasen mielipidekirjoitus Keusotesta. Kiitos siitä ja erityiskiitos hoitohenkilöstönäkökulmasta.

Juuri näitä, luottamushenkilö Erkki Laukkasen ja hyvinkääläisen kaupunginvaltuutetun Olli Savelan tapaisia kirjoituksia me kuntalaiset tarvitsemme. Emme kaipaa mitään ympäripyöreitä höpinöitä, kuinka meillä on kaikki hyvin ja teemme parhaamme. Olemme aikuisia ihmisiä ja odotamme valitsemiltamme luottamushenkilöiltä totuuteen perustuvaa tietoa siitä, mitä Keusotessa tapahtuu.

Ilman muuta joku on sitä mieltä, että ”vassareiden” tekemillä aloitteilla tai budjettilisäyksillä ei ole mitään tekemistä realismin kanssa, koska he vaativat aina lisää rahaa. Sekin on totta, mutta se ei vaadi rahaa, että puolueesta riippumatta kuntalaisille kerrotaan totuus.

En ole yksin turhautuneena Keusoten toimintaan Hyvinkäällä. Onhan se käsittämätöntä, että kun henkilö on käynyt laboratoriokokeissa tämän vuoden alussa, niin tähän päivään mennessä kukaan ei ole vaivautunut kommentoimaan tuloksia edes tekstiviestillä, puhumattakaan, että olisi ohjeistettu, kuinka hänen tulee jatkaa lääkkeidensä käyttöä. Kyse on kuitenkin vakavasta suomalaisten kansantaudista. Apteekkikin ihmettelee, että eikö lääkäri ole ottanut kantaa lääkitykseenne pitkään aikaan?

No, ei ole, kun lääkäriin ei pääse eikä edes hoitajaan saa kontaktia tai jos saa, niin jostain syystä hoitaja ei toteutakaan lupaamaansa. Hoitajia en syyllistä, koska heitä liikutellaan milloin mistäkin syystä niin nopeaan tahtiin eri tehtäviin ja toimipisteisiin, etteivät he itsekään pysy välttämättä vauhdissa mukana. Korona ei ole kaikkeen syypää.

Työikäiset Keusoten luottamushenkilöt käyttävät pääsääntöisesti työterveyshuollon palveluita ja siksi heillä ei välttämättä ole omakohtaisia kokemuksia Keusoten organisaation toimimattomuudesta nimenomaan lääkäripalveluiden käytössä.

Haastan hyvinkääläiset Keusoten luottamushenkilöt, alkaen hallituksen puheenjohtajasta, kertomaan meille kuntalaisille, miksi lääkäriin ei pääse, millä kriteereillä pääsee, montako lääkärin vakanssia Hyvinkäällä on, monessako on lääkäri, mikä on lääkärien vaihtuvuusprosentti, missä ajassa lääkäriajan saa, kuka päättää, olenko oikeutettu tapaamaan lääkärin fyysisesti? Kuka murtaa muurin ja tekee mahdottomasta mahdollisen?

Kylmiä tunnuslukuja, niitä, mitä mäntsäläläinen Erkki Laukkanen ja hyvinkääläinen kaupunginvaltuutettu Olli Savela mielipidekirjoituksissaan meille kertovat, niitä me odotamme.

Positiivinen elämänasenne on paikallaan, mutta ei pidä unohtaa hyvän pöhinän, posin asenteen ja liike on lääke-somejulistuksissa elämän realiteettejä.

Seija Saukkonen-Hämäläinen, Hyvinkää

Kommentoi