Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Pääkirjoitus Syyslomalle kevein mielin – tue paikallista yrittäjää

Koulujen syysloma on ovella, ja moni on odottanut sitä hartaasti. Raskas koronataival jatkuu osittain yhä, joskin aivan eri merkeissä kuin vuosi sitten. Nyt tauti jyllää rokottamattomien keskuudessa.

Opettajat, koulujen henkilökunta ja oppilaat itse sekä heidän vanhempansa ovat seuranneet sekalaisin tuntein esimerkiksi maskikeskustelua. Hyvinkään ja Riihimäen seudulla on merkittäviä eroja käytänteissä (aamuposti.fi 12.10.). Ammattilaisen antama kritiikki voimistaa keskusteluun liittyviä ristiriitaisia tunteita. Hyvinkääläinen lääkäri arvostelee kovin sanoin maskeista luopumista (aamuposti.fi 14.10.).

Olipa maskikäytäntö nyt tai tulevaisuudessa millainen tahansa, syyslomalle kannattaa lähteä kevein mielin. Koulutyötä on yksi etappi nyt takana, ja vaikka koronasta ei ole päästy kokonaan eroon, yhteiskunta on joka tapauksessa palautumassa uuteen asentoon.

Hyvinkään ja Riihimäen seudulla lomalaisille on tarjolla viihdettä ja huvituksia, nautintoja ja ripaus juhlaakin. Syyslomalaisten kannattaa ottaa siitä kaikki irti. Käykää elokuvissa, menkää ulos syömään, ostakaa sitä mitä uusi normaali tarvitsee – toimistovaatteita nyt ainakin, kun lähitöitäkin on taas tarjolla. Tehkää kaikki tämä paikallisten palveluntarjoajien luona. Tuette samalla koronasta toipuvia yrittäjiä.

Loma on myös levon ja rauhoittumisen aikaa. Paikalliset retkeilyreitit palvelevat tänäkin syksynä – upeina kuten aina.