Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pääkirjoitus: Kehu häpeilemättä, se kannattaa

Hyvinköön vt. kaupunginjohtaja kehui Hyvinkäätä estoitta Aamupostin haastattelussa 14. syyskuuta. Saman hengen soisi leviävän. arkisto/Toni Forssell

Millainen on sinun Hyvinkääsi? Tähän kysymykseen ehdit vielä vastata Minun Hyvinkääni-kirjoituskilpailun puitteissa. Jos et ehdi kirjoittaa pitkää kertomusta siitä, mikä kotikaupungissasi on parasta, ehdit varmasti lähettää tekstiviestin tai valokuvan. Mutta tee se nopeasti, sillä kilpailuaika käy vähiin. Lisätietoa löydät osoitteesta www.hyvinkaa.fi/minun

Kilpailun järjestävät Hyvinkään kaupunki, kaupunginmuseoa ja Aamuposti. Miksi paikallislehti on mukana? Siksi, että se on lehden tehtävä, yksi tehtävistä – olla mukana sellaisessa, mikä todennäköisesti tuottaa kaupungille hyvää. Kertoa menestystarinoista, kuulla parhaista puolista, käydä monipuolista keskustelua kaupungin monista kehitysmahdollisuuksista.

Yhtä lailla kuin asia on järjestäjien vastuulla, se on myös kaupungin asukkaiden asia. Jos Hyvinkäälle halutaan lisää elinvoimaa, lisää asukkaita, lisää yrityksiä ja hyvinvointia, kannatta jokaisen puhua kotipaikastaan hyvää. Se ei tarkoita lipevää ylimainostamista eikä katteettomia lupauksia, vaan reilua puhetta siitä mikä meillä on hyvin – niitä asioita totta vie riittää.

Kirjoituskilpailu on yksi näkyvä tapa koota näitä tarinoita, mutta arjessaan jokainen voi osallistua tähän ilman kilpailuitakin. Puhu hyvää. Tee se kotona, työpaikalla, harrastuksissa, ruokakaupassa ja somessa. Anna arvoa, anna tukea ja työntöapua. Se tulee takaisin.

Sama koskee yhtä lailla muitakin alueen kuntia. Kotikunnan kehuminen kannattaa aina.

Kommentoi