Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Opettajat, välttämätön paha? – Avoin kirje Hyvinkään päättäjille

Kirjoittaja sanoo pitävänsä työstään, mutta palkka-asia tuntuu epäreilulta. Arkisto/Outi Paappanen

Lukuvuosi 2021–2022 alkoi ja minulla on edessäni vuoden työ opettaa kaupungin lapsille kieliä hyvinkääläisessä yläkoulussa. Minulle on luvattu lukuvuoden työstä kuitenkin vain 82 prosenttia vuoden palkasta. Hyvinkään kaupungin valtuutetut ovat päättäneet, että minulle ei makseta palkkaa koko lukuvuoden ajalta, vaan ainoastaan 9.8.–4.6. En ole ainoa, sama päätös koskee lisäkseni useita kymmeniä muita tässä kaupungissa.

Meitä opettajia oli lukuvuoden aloituksessa koolla noin 33. Lähes joka viides meistä on tilanteessa, että kesän ajalta ei makseta palkkaa. Se tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Opettajat ovat aikanaan (muutama vuosikymmen sitten) saaneet palkkaa vain yhdeksältä kuukaudelta, mutta palkka tasattiin koko vuodelle, jotta ei tarvitse olla kesälomaa ilman palkkaa. Vajaapalkkauksella on myös se vaikutus, että kun työstä normaalisti kertyisi kokemuslisää 12 kuukautta, tässä tapauksessa sitä kertyy vain yhdeksän kuukautta.

Hyvinkään kaupunkistrategiassa vuosille 2017–2027 on linjattu mm. Seuraavaa:

”... Luomme omalla toiminnallamme myönteistä kuvaa Hyvinkäästä. […] Pelaamme reilua peliä. […] Olemme houkutteleva työnantaja.” Se, miten Hyvinkää kohtelee määräaikaisia koulutettuja, kelpoisia opettajia, ei tällä hetkellä luo myönteistä kuvaa Hyvinkäästä, ei ole reilua peliä, eikä tee Hyvinkäästä palkkauksen osalta houkuttelevaa työnantajaa. Hyvinkää menettää tällä toimintatavalla päteviä opettajia naapurikuntiin. Työnantajan pitäisi olla reilu ja tasapuolinen kaikkia työntekijöitä kohtaan niin, että samasta työstä maksetaan sama palkka. Toivon, että tähän tulee muutos.

Joku teistä asiaa päättäneistä oli kuulemani mukaan todennut, että mistä muualta se 400 000 euroa sitten olisi säästetty. Sinä, joka näin kommentoit: olisitko voinut itse jakaa omastasi ja lahjoittaa kahden ja puolen kuukauden palkan kaupungin kassaan? Tai olisiko mielestäsi kohtuullista, että sinut palkattaisiin yhdeksitoista kuukaudeksi kerrallaan töihin, ja sen kahdennentoista olisit vuodesta toiseen työttömänä? Sellaistakin on kuulunut, että opettajat voivat mennä kesän ajaksi muihin töihin. Eivät voi!

Lukuvuoden työn jälkeen pitää saada levätä ja kerätä voimia seuraavaa lukuvuotta varten. Pidän työstäni, työpaikastani, työkavereistani, esimiehestäni ja oppilaistani (täällä on moni asia hyvin!), mutta ei tämä työ silti ole kevyttä ja helppoa, ja koronarajoitukset lisäävät työn kuormittavuutta entisestään.

Tiedostan, että otan riskin kirjoittaessani aiheesta omalla nimelläni, mutta mielestäni tämä asia on tärkeää ottaa esiin, kun taas on leikkausten ja säästötoimenpiteiden aika. Olemmeko me peruskoulun opettajat välttämätön paha, kuluerä kaupungin kirstussa? Arvostetaanko työtämme? Minulla ei ammattiylpeys anna myöten tehdä työtäni palkkani mukaan 82-prosenttisesti tai olla joka viides päivä muka-sairaana. Mielestäni vuoden työstä on reilua maksaa vuoden palkka.

Katariina Ervanne aineenopettaja Hyvinkää

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut