Lukijan mielipide: Miksi nuoret työntävät rakkaat vanhempansa hoivakotiin?

Hoivakodissa kunto saattaa romahtaa, pelkää kirjoittaja. Outi Paappanen

Huoli iäkkäiden omaisten ikävästä on monien lapsien ja lastenlapsien huulilla. Miksi tämä ikääntynyt omainen on suljettu laitokseen ?

Läheskään kaikki vanhukset eivät ole laitokseen joutuessaan vuodepotilaita eivätkä jatkuvan avun tarpeessa. Laitoksessa heistä kyllä tulee todella nopeasti liikuntaa pelkääviä ja puhetta aristelevia, kohtaloonsa tyytyviä.

Ennen hoidettiin valittamatta omaiset kotona hautaan asti, ei se ollut rasite vaan rakkautta. Meiltä puuttuu rakkaus vanhempiamme kohtaan. Jos sitä löytyisi niin moni hoivakoti kärsisi asiakaspulasta. Suomessa on todella paljon omaishoitajia eli puoliso hoitaa toisen kotona viimeiseen asti.

N yt olisi aika nuorempienkin herätä ja miettiä, kuinka itse haluaisi viettää viimeiset aikansa. Toivooko meistä itse kukin pääsevänsä hoitokotiin vai haluaisiko olla lastensa lähellä vaikka siinä viereisessä kerrostalo-osakkeessa. Syötäisiin yhdessä ja ulkoiltaisiin.

Nämä ovat vain järjestelykysymyksiä. Rakastetaan teoilla eikä vain puheissa. Haetaan mummot ja papat kotiin.

Rakastettu o len

Hausjärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.