Lukijalta: Kirkonkellojen soitto häiritsee sunnuntaisin

Kirkonkellojen sointi on voimakas, kirjoittaa Aamupostin lukija. Ari Peltonen

Hyvinkään seurakunnalla on tapana soittaa kirkonkelloja esim. sunnuntaina aamupäivällä. Olen havainnut, että kelloja soitetaan kolme kertaa eli klo 9, klo 10 ja klo 11 aikaan. Jokainen soitto kestää noin 10 minuuttia eli kirkonkelloja soitetaan yhteensä jopa 30 minuutin ajan.

Kirkonkellojen ääni on voimakas ja kauas kantava. Olen havainnut, että kellojen ääni kantautuu jopa Munckinkadulle asti.

Mielestäni seurakunta häiritsee kaupunkilaisten sunnuntain viettoa kohtuuttomasti ja perusteettomasti kirkonkelloja soittamalla. Tämä tapa ei kuulu nykyaikaan. Kirkonkellojen äänen kantoalueella asuu satoja ihimisiä.

En ymmärrä, mitkä arvot ovat seurakunnalle niin tärkeitä, että ne antavat syyn häiritä kaupunkilaisia. Toivon, että seurakunta lopettaa kirkonkellojen soittamisen sunnuntaisin. Toivon myös seurakunnan vastaavan tähän kirjoitukseen ja esittävän kantansa tässä esiin tuotuun ongelmaan.

Hautajaisiin liittyvä kirkonkellojen soitto on asia erikseen.

Pyhäpäivän rauhaa kaipaava seurakunnan jäsen

Hyvinkää

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.