Lukijalta: Näinkö Hyvinkää meidät palkitsee?

Pandemia käynnisti monilla aloilla etätyöt ja eristi perheitä koteihin. Alle kouluikäisistä lapsista suuri osa jäi kotiin, mutta varhaiskasvatus ja esiopetus jatkui niille, jotka sitä tarvitsivat.

Varhaiskasvatuksen opettajat pitivät lähiopetusta päiväkodeissa ja laativat etätehtäviä kotona oleville lapsille.

Lasten väheneminen mahdollisti rästiin jääneiden paperitöiden tekemisen.Tämän jälkeen pidettiin hyvissä ajoin kevään arviointi-, verkosto- ja siirtopalaverit. Näitä järjestettiin yksilöllisesti perheiden ja yhteistyöverkostojen toiveiden mukaan ulkona tai etänä, terveys ja turvallisuus huomioiden.

Toukokuun palaverit pidettiin jo huhtikuussa, koska työntekijät halusivat saada kevään työt tehtyä ja joustaa poikkeustilanteessa. Kukaan ei tiennyt, miten pandemia etenee ja mitä tulee tapahtumaan meidän työkentällämme.

No, mitä tapahtui? Toukokuussa poikkeustilan oli määrä jatkua ja vakaopettajat (toim. huom. varhaiskasvatusopettajat) määrättiin pitämään tulevia kesälomia etukäteen. Moni koki elämänsä ensimmäisen kesäloman, jolloin satoi lunta, räntää ja rakeita. Ehkäpä tällekin vielä joskus nauretaan? Kysehän on yhteisistä talkoista poikkeustilanteessa, näin ajattelimme.

Nyt päiväkodit ovat täyttyneet lapsista taas ja töitä riittää. Työntekijöinä olemme joustaneet, venyneet, opetelleet uudenlaiset työskentelymallit ja hoitaneet työmme moitteettomasti ja etuajassa. Tästäkin selvittiin, yhdessä. Kesäkuun aikana saamme arjen taas pyörimään ja pienimmille tutut ja turvalliset rutiinit takaisin.

Ja kun perheet pääsevät nauttimaan Suomen suvesta ja (toivottavasti) heinäkuun helteistä, suunnittelee työnantaja palkitsevansa meidätkin hyvin tehdystä työstä. Miten? Lomauttamalla meidät! Näinkö tämä todella menee?

Järkyttynyt vakaope

Riihimäki

Oikaisu: Aamupostin painetussa lehdessä oli 2.6. virheellisesti otsikossa kerrottu, että kyse olisi Riihimäestä. Kuten tässä verkkoversiossa todetaan, kyse on Hyvinkään kaupungista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu