Lukijalta: Olisi valtavan lyhytnäköistä lakkauttaa Hyvinkäällä rakennettu laadukas englanninkielinen opetus

On absurdia ajatella, että esimerkiksi kieltenopetuksesta leikkaaminen olisi millään tavalla kestävää tai tuottavaa, katsoo kirjoittaja. Lukas Pearsall

Sanna Saarto

Kun perheemme muutama vuosi sitten palasi maailmalta Suomeen, valitsimme uudeksi kodiksemme kaupungin, jossa emme koskaan olleet edes käyneet. Perinpohjaisen selvitystyön tuloksena muutimme Hyvinkäälle lasten takia, sillä täältä löytyi kaikki se, mitä heille toivoimme.

Kaupungin kestävän talouden ohjelmaa lukiessa tuntui kuin saavillinen kylmää vettä olisi kaadettu päälle. Ne asiat, joiden takia Hyvinkää oli tuntunut niin oikealta valinnalta alusta lähtien, ovat säästölistalla, jonka esittelyssä lukee: "Tuottavuutta, tehokkuutta ja säästöjä pyritään toteuttamaan siten, että vaikutukset kaupunkilaisten arkeen ovat mahdollisimman vähäisiä."

On absurdia ajatella, että esimerkiksi kieltenopetuksesta leikkaaminen olisi millään tavalla kestävää tai tuottavaa. Erityisen hurjalta tuntui ehdotus englanninkielisen opetuksen lakkauttamisesta.

Olemme kokeneet kansainvälistymisen räjähdysmäisellä nopeudella viimeisten vuosikymmenten aikana. Voi vain kuvitella, mitä tuovat tullessaan ne vuosikymmenet, joiden aikana lapsemme oman elämänsä rakentavat. Varmaa kuitenkin on, että kielet ja kansainvälisyyskasvatus ovat jatkossakin avaimia, joilla avataan ovia ja laajennetaan maailmamme rajoja.

Merkittävien suomalaisyritysten edustajat ovat toistuvasti puhuneet siitä, miten tärkeää olisi saada nopeasti lisää englanninkielisiä paikkoja Suomen kouluihin.

Olisi valtavan lyhytnäköistä lakkauttaa Hyvinkäällä rakennettu laadukas englanninkielinen opetus, joka lisää kaupungin houkuttelevuutta ja jollaista monella muullakin paikkakunnalla kipeästi kaivataan.

Ymmärrämme kaikki, että säästöjä ja vaikeita leikkauspäätöksiä on tehtävä, mutta ettehän hyvät päättäjät leikkaa lapsiltamme siipiä!

Hyvinkää

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.