Olemme edelleen lähelläsi – matkan takaa

Laura Ääri

Hyvä Aamupostin lukija, elämme poikkeuksellisia aikoja. Valmiuslain käyttöönotto on ennennäkemätön toimenpide, ja se tuo mukanaan rajujakin arkisia muutoksia. Ne ovat silti tarpeellisia.

Sanomalehtesi tekee kaikkensa, jotta saisit luotettavaa ja tarpeellista tietoa myös – ja varsinkin – poikkeusoloissa. Haluamme, että voit luottaa meihin. Tulevina päivinä ja viikkoina löydät lehdestäsi tärkeimmät paikalliset ja valtakunnalliset uutiset. Ne valitettavasti käsittelevät pääsäntöisesti koronavirusta ja sen aiheuttamaa epidemiaa seurauksineen. Vaikka kriisi on globaali, pyrimme löytämään lukijoillemme kaikki keskeiset paikalliset näkökulmat.

On selvää, että toimituksessakaan työ ei suju totutun mukaan. Tiistaista lähtien koko Aamupostin toimitus, mediamyynti sekä asiakaspalvelu työskentelevät etäyhteyksien päässä. Voisi sanoa, että onneksi olemme harjoitelleet tätä tilannetta varten. Jokainen tietää paikkansa ja tehtävänsä, ja yhteydet pelaavat nykytekniikan avulla.

Juttuja tehdessämme noudatamme suurta varovaisuutta. Teemme kaikki haastattelut puhelimitse, sähköpostitse tai pikaviestinten avulla. Pyrimme ottamaan valokuvat ulkona ja riittävän etäisyyden päästä. Pysymme lähellänne, mutta virtuaalisesti –  matkan takaa.

Aamupostin verkkopalvelustalöydät kattavan määrän ajantasaista, päivittyvääsisältöä joka päivä, aamusta yöhön. Painetun lehtesi sivumäärä, rakenne, ulkonäkö ja sisällöt voivat vaihdella päiväkohtaisesti. Poistamme sellaisia palstoja, joille juuri nyt ei ole käyttöä. Esimerkiksi tapahtumapalsta jää tauolle ja myös kulttuuriaukeama lepää hetken. Jos aikaa ja tilaa on, saatamme silti tuottaa iloksesi myös kulttuurijuttuja – elämän on jatkuttava, kotioloissakin. Keskitymme silloin tapahtumien sijaan vaikkapa kirjallisuuteen tai elokuvajuttuihin. Niille on nyt tarvetta.

Ensin hoidamme kuitenkin koronauutisoinnin. Se on nyt tärkein tehtävämme.

Yritämme pysyä terveinä ja tehdä työmme, mutta yllättäviä tilanteita voi tulla eteemme virtuaalitoimituksessakin. Toivomme silloin teiltä ymmärrystä.

Yhden voimme luvata: mielipidepalsta on ja pysyy. Nyt jos koskaan on hyvä hetki lähettää kirjoituksia, joissa pohditaan elämää poikkeusoloissa. Kritiikillekin saattaa olla sijansa, mutta pysytään asiassa. Kaikkein mieluiten julkaisemme nyt välittämisen sanoja ja kannustavia viestejä. Niitä tarvitaan tulevina viikkoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Korona näyttää rauhoittuneen Kanta-Hämeessä – "Synnytysmatkailu" Uudeltamaalta uusi ilmiö
 2. Kun thaihieronta-asiakkaat katosivat, Pimnara Lindström sai uuden idean – Riihimäellä saa nyt thaimaalaista katuruokaa
 3. Vain yksi covid-19 -tartunta Kanta-Hämeessä viikon sisällä – maakunnassa on nyt yhteensä 114 sairastunutta
 4. Syyttäjä vaatii kolmelle miehelle elinkautisia vankeusrangaistuksia erityisen raa'asta henkirikoksesta Lohjalla
 5. Näköislehdessä tänään: "Hätä tulee heti lähdössä, kun tiedän, ettei vessaan pääse" – yhä useamman suomalaisen suolisto sairastuu
 6. Jalkapalloa, kamarimusiikkia ja Bluesstock – Hyvinkäällä striimataan tapahtumia kesäkuussakin
 7. Maastopalo taltutettiin Hausjärvellä
 8. Poliisi tutkii epäiltyä murhaa Kotkan seudulla, parikymppinen mies löytyi hiekkakuopalta kuolleena
 9. Tämä yritys palkannut jo 200 eläkeläistä avuksi koteihin ja yrityksiin – hyvinkääläisidean tavoitteena tuhansia työpaikkoja ympäri Suomea
 10. Alle kuukausi ja kaikki on Metsäkaltevatalossa valmista – katso kuvat!
 11. Jeesaa kaveria -tempaus Willassa vielä torstaina
 12. Maauimalan sulku nostatti kiukkua – kaupunkilaisten vaikea ymmärtää, miksi uimahalli on turvallisempi
 13. Puolustusvoimat juhlii tänään – Sadoille uudet arvomerkit
 14. Puolimatkan sankarihaudoilla järjestetään huomenna liputus – kunnioitetaan sodissa kaatuneita sekä Mannerheimin syntymäpäivää
 15. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.