Mielipide: Karita Tykän uskomusmaailma on kovasti esillä – "Mitä tekemistä tällä on kristinuskon kanssa?"

Lukijalta

Riihimäen seurakunta on kutsunut tilaisuuteensa puhumaan hyvinvointivalmentaja Karita Tykän, jonka uskomusmaailma tulee esille hänen blogikirjoituksissaan ja somepäivityksissään.

Tykkä muun muassa kertoo olleensa Reiki-koulutuksessa. Reiki on buddhalaiset juuret omaava energiahoitomuoto. Kouluttajana Tykällä oli ollut ”Jordi Ibern, rauhan ja korkeamman tietoisuuden kehollistuma” (blogi 1.4.2019).

Toisessa blogissaan Tykkä puhuu voimakivistä, jotka ohjaavat häntä henkisellä polulla. Hänellä esimerkiksi saattaa olla luentopäivänään taskussa akvamarini-kivi, joka auttaa kuulemaan korkeamman minän puhetta (blogi 1.10.2018).

Mitä tekemistä tällä kaikella on kristinuskon kanssa? Ei mitään.

Vaikkei Tykkä puhuisikaan luennossaan Riihimäellä juuri näistä aiheista, on hän sosiaalisessa mediassa näiden uskomustensa kanssa aktiivisesti esillä.

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen on kiinnittänyt huomiota pakanuuden lisääntymiseen liittyen päiväkoteihin. Hän toteaa, että ”risti seinällä näyttäytyy epäsopivana, sen sijaan uushenkisyyteen liittyvä vuorikristalli sopii aivan mainiosti.” Häkkinen sanoo, että samaan aikaan kun kristillisyyttä ajetaan ovesta ulos, hindulaisuus ja buddhalaisuus toivotetaan paraatiovesta sisään (Verkkouutiset.fi).

Mielestäni tämä kaikki on erittäin huolestuttavaa. Olen samaa mieltä piispan kanssa myös siitä, että kirkko ei ole tähän kehitykseen riittävästi havahtunut. Ei myöskään Riihimäen seurakunta.

Tuula Portin

sairaalateologi

Riihimäki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.