Kolumni: "Olisiko meillä syytä arvioida Aseman koulu -päätöstä uusien tietojen valossa uudestaan?"

Annika Kokko

Hyvinkää on kasvava ja kehittyvä kaupunki. Kasvu on kuitenkin hidasta. Jotta saamme uusia asukkaita, sen eteen pitää tehdä töitä. Tulevaisuudessa pääkaupungin kasvupaine tulee lisäämään myös tänne muuttavien määrää. Iso osa hyvinkääläisistä käy töissä muualla ja pääsääntöisesti Helsingin seudulla. Siksi tänne muuttavat pitävät helppoja ja toimivia kulkuyhteyksiä tärkeänä.

Kaupunkimme eiole vielä valmis. Tämä tarkoittaa sitä, että uusia asuinalueita rakentuu ja vanhoille asuinaluille tehdään muutoksia. Rakentumista tulee suunnitella palvelemaan asukkaita. Taloudellisesti ja ympäristö huomioiden. Tehtävä ei ole helppo. Esimerkiksi ympäristön huomioiminen tarkoittaa joillekin sitä ettei kaupunkialueella oleviin metsiin ja luontoalueisiin saa koskea ollenkaan, kun osan mielestä sen pitää olla maltillisesti mahdollista, jos kokonaisetu sitä vaatii.

Väestöennuste Suomessa ja niin myös Hyvinkäällä on karua luettavaa. Lasten ja nuorten määrä vähenee merkittävästi lähitulevaisuudessa. Tästä syystä uusien koulujen ja päiväkotien rakentumista pitää arvioida uudelleen. Miksi rakentaisimme uusia kaupungin velkaa lisääviä rakennuksia, joille ei ole tarvetta.

Aseman koulun kohtalo on edelleen auki. Valtuusto on päättänyt, että siihen rakennetaan uusi koulu. Lisäksi rakennusta on haettu suojelukohteeksi. Tulevaisuutta ajatellen on syytä pohtia erilaisia ratkaisuja. Ensimmäiseksi olisi selvitettävä onko koululle tarvetta. Tämän jälkeen tulisi pohtia voiko tontille lisärakentaa olemassa olevat rakennukset huomioiden. Vanhan kunnostaminen on kaupungille kallista.

Mitäpä jos alueelle tulisi olemassa olevan lisäksi uutta rakentamista, vanhaa kunnioittaen? Myyntituloilla voitaisiin kattaa vanhan kunnostustöitä. Voisiko alueesta tehdä puurakentamisella erilaisen ja vetovoimaisen alueen keskusta-asumiselle? Parhaimmillaan voisimme tarjota uuden asuinalueen, uusille asukkaille läheltä kulkuyhteyksiä ja yhteisöllistä asumista ja toimintaa vahvistavasti.

Kun tietoa tulee lisää ja tilanteet muuttuvat, pitää olla rohkeutta myös arvioida asioita uudelleen ja suunnitella vaihtoehtoisia ratkaisuja. Tällä hetkellä meillä on voimassa valtuuston päätös Aseman koulun tontille uudesta koulurakentamisesta. Olisiko meillä syytä arvioida sitä uudestaan uusien tietojen valossa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tv:t, pelit ja pakastimet myyneet erityisen hyvin alkuvuonna Hyvinkäällä ja Riihimäellä – "Keväällä huomasi, että ihmiset panostavat kotiin"
 2. Koulut pyörähtivät Hausjärvellä käyntiin innostuneissa merkeissä – "Lapset tervehtivät iloisesti toisiaan heti aamusta"
 3. Parkkilupien jako alkanut Riihimäellä – Lupa tulee uusia syyskuun 1. päivään mennessä
 4. Läntinen koulualue yhä kipukohtana Riihimäellä – monitoimitalon sisällöstä muutosesitys – kuntalaiskysely tulossa palveluverkkouudistuksesta
 5. Hyvinkään liikenteessä jatketaan ainakin kesäaikatauluilla ainakin syykuun alkuun – "Talviaikatauluun siirtymistä harkitaan koronatilanteen ja matkustajamäärien kehittymisen mukaan"
 6. EU uhkaa pakotteilla – ei pidä Valko-Venäjän vaaleja vapaina
 7. Pesäpallon päähän saanut Haimi näki katsomosta, kun Koplan Lammila otti debyyttivoittonsa viuhka kädessä – "Koitin olla sotkematta poikien peliä"
 8. Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin tuntevat ihmiset päästettiin ääneen pariskunnasta kertovassa kirjassa
 9. Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan
 10. Harrastukset: Sellon möreä ääni lumosi pienen Ruusu Heikkilän ja 5-vuotiaana hän soittaa jo vibraattokappaleita – Milloin on sopiva ikä aloittaa musiikkiharrastus?
 11. Riihimäen kansallisten tennismestaruudet Tampereelle ja Kouvolaan – turnaus sai postitiivista palautetta
 12. Tahkon tytöille täysi pistepotti kotona – sarjan päätöskierros pelataan ensi viikolla
 13. Markku "Crazy Mike" Uuskoski: Jämsä-rallissa toteutui hyvä fiilis
 14. Atalanta Italian ainoa toivo – PSG siipirikkona Mestarien liigan puolivälierään
 15. Tahko päätti poikien Superpesiksen runkosarjan vierasvoittoon – hyvinkääläiset lähtevät pudotuspeleihin lohkoykkösenä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Keusoten alueella viime viikolla kaksi uutta koronatartuntaa – Hyvinkäällä tartuntoja nyt yhteensä 71
 2. Riihimäkeläisille kysely tulevasta palveluverkosta – Ohjausryhmän ehdotuksissa koulujen määrät vaihtelevat
 3. Koronanäytteiden otto kiihtyy – tartuntoja tavattu seudulla silti hyvin vähän – määrä kasvanee lomien päätyttyä
 4. Päijät-Hämeen keskussairaalassa koronatartunta – lähes 30 työntekijää ja useita potilaita karanteeniin
 5. Hyvinkääläisseuran jalkapallovalmentajalle syyte alaikäisen valmennettavan seksuaalisesta hyväksikäytöstä – mies ei enää valmenna seurassa
 6. Parkkilupien jako alkanut Riihimäellä – Lupa tulee uusia syyskuun 1. päivään mennessä
 7. Koronatestausmäärät nyt Keski-Uudellamaalla huipussaan – sote-pomo suosittelee maskin käyttöä tai turvavälejä
 8. Suomessa on todettu 22 uutta koronatartuntaa
 9. Olli Mustonen tuo Beethovenin Hausjärven kirkkoon – Pianisti kehuu kotikirkkonsa soveltuvuutta pianoresitaaleihin
 10. Gumball 500€ -autot starttasivat Hyvinkäältä – Katso kuvat hurjista virityksistä!
 11. THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen
 12. Hus: Koronavirusnäytteiden tutkiminen ruuhkautui, asiakkaiden on varauduttava useiden päivien viiveisiin
 13. Hyvinkään liikenteessä jatketaan ainakin kesäaikatauluilla ainakin syykuun alkuun – "Talviaikatauluun siirtymistä harkitaan koronatilanteen ja matkustajamäärien kehittymisen mukaan"
 14. Ensin ruuhkautui koronanäytteiden tutkiminen, nyt Keusoten koronapuhelin
 15. Hyvinkään Haapasaarentiellä valunut polttoöljyä maastoon – Saastunutta maata kaivetaan parhaillaan ylös

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.