Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Tuntematon Selkämeri -elokuva Kino Sammossa 13.9.

Merimetsot. Kuva: Jouni Hiltunen

Jouni Hiltusen ohjaama dokumenttielokuva Tuntematon Selkämeri (2011) esitetään Kino Sammossa (Suokatu 9) ti 13.9. klo 18. Esitykseen on vapaa pääsy.

Elokuva vie katsojan tutkimusmatkalle Selkämeren luontoon ja maisemaan. Selkämeri kätkee suojiinsa rikkaan ja luonnontilaisena pysyneen elinympäristön. Se antaa elämän tuhansille pesimälinnuille, mutta myös harvenevalle joukolle kalastajia sekä reitin merenkulkijoille.

Selkämeren rannikolta avautuva merimaisema on ikkuna menneisyyteen, se on kuvajainen merestä ja maailmasta, joka oli olemassa tuhansia vuosia ennen meitä. Se on myös vanhaa ihmisen asuttamaa kulttuurimaisemaa. Elokuva Tuntematon Selkämeri on puheenvuoro tuon maiseman ja meriluonnon säilyttämisen puolesta.

Elokuvan on ohjannut Jouni Hiltunen ja tuottanut Katharsis Films Oy yhteistyössä Satakunnan Museon Luontotalo Arkin ja YLE Yhteistuotantojen kanssa. Elokuvan kokonaiskesto on 58 min.

Elokuvatilaisuuden järjestää Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys ja Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo.

Tuntematon Selkämeri -elokuvatraileri:

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan ympäristön-suojelupiiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. Kotisivun osoite http://www.rsly.net/

Uusimmat mielipiteet