Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Vappuaattona linturetki Sammalistonsuolle

Kivitaskuja näkyy Sammalistonsuolla muutto- ja pesimäaikaan. Kuva: Petri Mäkelä

Vappuaattona lauantaina 30.4. klo 09.00 seurataan opastetusti lintujen kevätmuuttoa Sammalistonsuolla eli Vankilan pelloilla. Retki on tarkoitettu koko perheelle.

Retkelle lähdetään kantatie 54:n eteläiseltä puolelta Sammalistonsuon laitaan johtavalta tieltä. Autoilla ei saa tukkia kulkua Sammaliston hevostalleille. Vaatteita kannattaa pukea sään mukaan ja kiikarit kannattaa ottaa mukaan. Avoimella paikalla tuuli saattaa olla voimakas.

Sammalistonsuo on aina tunnettu hyvänä lintupaikkana. Vuoden 2004 tulvien aikaan aluetta kutsuttiin lintuparatiisiksi. Tuolloin paikalla viipyi tuhansia muuttolintuja. Pelkästään kahlaajia havainnoitiin yli kymmenen tuhatta yksilöä. Sammalistonsuo onkin mm. kahlaajien levähdyspaikkana sisämaassa poikkeuksellisen hyvä.

Kuluvana vuonna runsaat lumet ovat jättäneet jälkeensä tulva-altaita, joilla on nähty mm. laulujoutsenia, metsä- ja tundrahanhia, taveja, töyhtöhyyppiä, valkovikloja ja suokukkoja. Yhtenä lähipäivien harvinaisempana lajina on ollut harmaasorsa.

Sammalistonsuo on VAPOn turvetuotantoalue, jonka ympäristöluvalle haetaan parhaillaan muutosta ja jatkoaikaa. Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys, Lokkisaari-yhdistys ja Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys ovat ehdottaneet jälkikäyttömuotona lintukosteikon perustamista. Alue on arvokas paitsi linnuston kannalta myös lintuharrastajien ja kaupunkilaisten lähiluontokohteena.

Retken järjestää Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys ja Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys.

Lisätiedot
Mervi Vainio, 050-4654220
Petri Mäkelä, 040-754 6966

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan ympäristön-suojelupiiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. Kotisivun osoite http://www.rsly.net/

Uusimmat mielipiteet