Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Kevään skitsofreniaa

Kevät on melkein skitsofreenistä aikaa. Samaan aikaa pitäisi istua tietokoneen ääressä hoitamassa velvollisuuksia (kirjoittamassa gradua ja sen semmoista) ja samaa aikaan tekisi mieli olla maastossa seuraamassa kevään etenemistä. Muutama puukiipijän pönttökin olisi vielä odottamassa metsään viemistä.

Pelloilla ja metsissä tulvii. Kuva: Petri Mäkelä

Tänä aamuna peippo lauloi muutamassa eri paikassa ja korppi istuskeli kronkuttamassa siskon pihapuussa. Vantaanjoen vesi on noussut kymmeniä senttejä ja muutkin metsä- ja pelto-ojat tulvivat yli äyräidensä. Sammalistonsuolla eli vankilan pelloilla en ole ehtinyt käydä lainkaan lähipäivinä – ei ole osunut retkeilypolkujen varrelle. Viime vuosina kevät- ja syystulvat ovat tehneet alueesta lintuparatiisin. Tiiran mukaan VP:lla on nyt ollut mm. töyhtöhyyppiä ja joitain kulorastaita.

Petorengastajan maastokausi on myös aluillaan. Pari pöllön pönttöä on jo tullut tarkastettua, eikä niissä ainakaan oltu käyty. Pöllöjä on kyllä ollut äänessä lopputalvesta, mutta mitään takuita pesinnöistä ei ole. Edellisvuosi on saattanut viedä monia pöllöjä ja tämän vuoden huutelijat voivat hyvin olla ainakin osaksi yksinäisiä vaeltajia tai reviirejään kuuluttavia leskiä. Viikon sisällä tässäkin asiassa ollaan ehkä viisaampia.

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan ympäristön-suojelupiiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. Kotisivun osoite http://www.rsly.net/

Uusimmat mielipiteet