Riihimäen ratsastajat

Riihimäen Ratsastajien nuoret laittoivat hihat heilumaan

Ri-Ra:n nuorisojaostolaisia raviradalla. Vasemmalta Krista Laine, Inkeri Hänninen, Satu Pollari, Essi Jaakonsaari, Sini Lindholm ja Julia Kinnunen.

L. Laine

Seuratoiminta on nykyään lähes vapaaehtoistoimintaa. Riihimäen Ratsastajien neljä nuorta jäsentä huomasivat, että seuran toiminta pidetään itsestään selvänä asiana. Riittää, että itse tulee paikalle kisapäivänä ja tekee oman suorituksensa ja lähtee sitten kotiin. Talkoissa pyörivät aina samat ihmiset vuodesta toiseen. Nuoret haluavat innostaa varsinkin nuoria tekemään yhdessä ja tutustumaan toisiinsa paremmin.
 

Neljä reipasta tyttöä Inkeri Hänninen, Julia Kinnunen, Krista Laine ja Sini Lindholm yhdessä äitiensä kanssa halusivat kehittää seuraa. Tärkeintä tyttöjen mielestä olisi saada mukaan lisää ihmisiä, varsinkin nuoria, seuran toimintaan. Tähän asti seuran asioita ovat hoitaneet seurassa jo kauan toimineet ”tädit”. Ilman heitä toiminta kuolee, elleivät nuoret ole mukana oppimassa seuran ylläpitoa ja esimerkiksi kisojen järjestämistä. Nuoret haluavat olla mukana tekemässä ja vaikuttamassa.
Parin tapaamisen jälkeen ryhmällä oli kasa ideoita ja ehdotukset lähetettiin Ri-Ra:n hallitukselle. Ei kestänyt kauaakaan kun hallitus oli tehnyt päätöksen. Riihimäen Ratsastajilla on nyt oma nuorisojaosto.

Tytöt perustivat myös Facebookkiin uuden Ri-Ra:n faniryhmän, Riralaiset. Riralaisiin on helppo liittyä, tarvitsee vain ”tykätä” ja saa heti tietoa seuran tapahtumista ja Riralaisten kuulumisista.

Nuorisojaoston tavoitteena ei ole tehdä mitään maailmaa mullistavaa. Tärkeintä olisi saada mukaan ihmisiä ja innostaa nuoria toimimaan. Kaikki iästä, lajista tai tasosta riippumatta voivat olla mukana. Yhdessä tehdessä levitetään hyvää mieltä ja rakennetaan yhteenkuuluvuutta. Kun tuntee muita kilpailevia ratsastajia omasta seurasta, tulee kilpailuistakin entistä hauskempia. Muualla järjestettäviin kisoihin on myös mukavampi lähteä porukalla.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 30.–31.7.  Riihimäen Ratsastajat järjestävät kaksipäiväiset estekilpailut Riihimäen raviradalla. Lauantaina kilpaillaan seuratasolla, sunnuntaina aluetasolla. Kilpailut järjestetään täysin talkoovoimin. Ilman vapaaehtoisia kisoja ei saada läpivietyä. Talkooväkeä tarvitaan erilaisiin toimihenkilötehtäviin kansliaan, buffettiin, radalle esteiden nosteluun, tulosten kuljettamiseen kanslian ja tuomaritornin välille, portin avaamiseen ratsastajille, radan rakentamiseen ja purkuun, käsisihteeriksi, jne. Toimihenkilöksi voi ilmoittautua kuka vaan, ei tarvitse olla kokemusta hevosista ja ohjeistuksen saa paikan päältä.

Kilpailujen aikaan raviradan katsomossa järjestetään myös kirpputori. Samalla järjestetään myös arpajaiset, joissa voi voittaa hienoja palkintoja. Kipparille saa tuoda itselle tarpeetonta, mutta hyväkuntoista tavaraa. Erityisesti ratsastusvarusteita, hevostarvikkeita, lasten leluja ja tarvikkeita otetaan vastaan pitkin viikkoa ennen kirpparia. Ri-Ra:n kirpparin tuotto menee lyhentämättömänä seuran nuorisotoimintaan.

Kilpailuissa nähdään varmasti uusia hienoja esteitä, sillä keskiviikkona 20.7 raviradalla oli kaluston kunnostustalkoot. Oli mukavaa nähdä niin paljon ihmisiä hommissa, maalaamassa hienoja puomeja ja johteita sekä kenttien aitoja.

 

Lisätietoa viikonlopun kirpparista löytyy osoitteesta
http://riihimaenratsastajat-fi-bin.directo.fi/@Bin/8edebafe618fd1448791d...
 

 

Riihimäen Ratsastajat, Nuorisojaosto   

Krista Laine

  

Riihimäen ratsastajat

Aikaisempia kirjoituksia

Riihimäen ratsastajat

Riihimäen Ratsastajat ry on Suomen yhdeksänneksi vanhin edelleen toimivista ratsastusseuroista. Seura on perustettu vuonna 1935 Riihimäellä. Seuran lyhenne Ri-Ra, on monille tuttu seuran järjestämistä kilpailuista ja tapahtumista vuosien aikana. Kotisivun osoite www.riihimaenratsastajat.fi/

Uusimmat mielipiteet