Kino Sampo

Riihimäki juhlii dokumenttielokuvan merkeissä

Dokumenttielokuvafestivaali DOK-SAMPO järjestetään jo neljännen kerran ensi lauantaina ja sunnuntaina Riihimäen historiallisessa Kino Sampo -elokuvateatterissa. Festivaalin päävieraana on tänä vuonna elokuvaohjaaja Jouko Aaltonen ja ohjelmistossa on kotimaisten dokumenttielokuvien lisäksi myös muutama ulkomainen helmi.

 

Kino Sammon viikonloppu on jälleen täynnä dokumenttielokuvia. DOK-SAMPO 2011 alkaa lauantaina 3.9. klo 13.00 jolloin valkokankaalle heijastuu lapsettomuudesta kertova Hiljaa toivotut.

 

Dokkareiden myötä Riihimäellä liikutaan myös saunassa ja miesten mielenmaisemissa (Miesten vuoro), rockmusiikin maailmassa (Metallica: Some Kind of Monster), Lapin matkailun kehittämisen oudoissa kuvioissa (Salla – Selling the Silence), vanhojen rakennusten suojelukiistoissa (Taistelu Turusta), indie-elokuvien tuotannon vaikeuksissa (Play God), Aku Ankka sarjakuvan piirtämisessä (Life and Times of Don Rosa) ja Intiassa henkiparannuksen parissa (Kusum).

 

”Tämän vuoden ohjelmiston yhtenä tärkeänä teemana on pohjoinen ulottuvuus ja lauantaipäivän kattaukseen on koottu Lapin ja pohjoisen tuotantoja. Vastapainona nähdään nuorten indie-elokuvantekijöiden tuotantoja, jotka toivon mukaan herättelevät nuoria elokuvaharrastajia aktivoitumaan ja lähtemään toteuttamaan myös omia visioitaan,” festivaalin taiteellinen johtaja Jussi Jokinen toteaa.


Dok-Sammon sunnuntaipäivä on omistettu festivaalin päävieraalle, Jouko Aaltoselle, jonka oman tuotannon lisäksi nähdään myös hänen valitsemansa Sinofskyn ja Berlingerin elokuva "Metallica: Some Kind of Monster". Aaltonen on itse paikalla Kino Sammossa mm. sunnuntaina kello 13.00 alkavassa keskustelutilaisuudessa.

 

Yksi festivaalin merkkihetki on, kun tanskalaisen Sebastian Cordesin ohjaama indie-dokumentti ”Life and Times of Don Rosa” saa ensi-iltansa Suomessa ja tarjoaa herkkuhetkiä kaikille Aku Ankan ystäville. Cordesin elokuva legendaarisesta Aku Ankan piirtäjästä on harvinaista nähtävää Suomen valkokankailla ja enteilee sopivasti ankkamestarin tulevaa Suomen vierailua.

 

DOK-SAMPO 2011 on osa Riihimäen 50-vuotisjuhlallisuuksia.

Kino Sampo

Aikaisempia kirjoituksia

Kino Sampo

Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry on perustettu vaalimaan ja edistämään elokuvakulttuuria Riihimäellä. Yhdistys esittää elokuvateatteri Kino Sammossa laadukkaita elokuvia. Teatterirakennus saavuttaa 100 vuoden iän vuonna 2017. Tuota merkkipaalua juhlistetaan erilaisilla tapahtumilla ja ohjelmatarjonnalla.

Yhdistyksen tavoitteena on laajentaa elokuvatarjontaa Riihimäellä ja tuoda ihmisille elokuvaelämyksiä kaupallisen elokuvatoiminnan rinnalla.

Talvi-, kesä- ja syksysarjoissa elokuvia esitetään viitenä perättäisenä viikonloppuna lauantaisin klo 19.00. Lisäksi järjestetään erillisiä elokuvaesityksiä kysynnän mukaan mahdollisuuksien rajoissa, esimerkiksi elokuvaklassikkoja yhdessä kirjastotoimen kanssa. 

Elokuvaesitysten lisäksi yhdistys järjestää erilaisia teemaseminaareja, luentoja ja tapahtumia.

Yhdistys tuo elokuvaa esille kirjoittamalla paikallisissa lehdissä sekä toimimalla aktiivisesti yhteistyössä muiden yhdistysten ja yhteisöjen kanssa Riihimäen kulttuurielämän elävöittämiseksi. Yhdistys suhtautuu avoimesti myös yhteistyöhön eri kuntien ja niissä toimivien yhdistysten kanssa.

Yhdistys sai Taiteen edistämiskeskuksesta 3000 euron avustuksen Kino Sampo Film Festival -elokuvatapahtumaa varten. Ensi kesänä festivaali tarjoaa  niin pitkiä kuin lyhyitä elokuvia alueen asukkaille Kino Sammon ohella myös  kahviloissa, ravintoloissa ja ulkoilmaesityksinä.

Uusimmat mielipiteet