Janan maratonkoulu starttaa tammikuussa

Maratonkoulussa valmistaudutaan ensi kauden juoksutapahtumiin esim. KiipFIT-tapahtumaan syyskuussa 2012.

Pirjo Rättyä

Janakkalan Jana yleisurheilun maratonkoulu starttaa jälleen tammikuussa. SUL:n virallisen maratonkoulun tavoitteena on nostaa kuntoilijoiden kestävyyskuntoa, lisätä tietämystä harjoittelusta ja sen tukitoimista sekä valmistautua muun muassa ensi syksyn KiipFIT-juoksutapahtumaan.

Jo juoksua harrastaville maratonkoulu antaa eväitä omaan harjoitteluun ja esimerkiksi juoksutyylin hiomiseen, mutta maratonkoulu sopii mainiosti myös aloittelijoille. Maratonkoulussa jokainen asettaa itse itselleen oman tavoitteen, joka voi siis olla jopa maratonin juokseminen tai vaikka tunnin hölkkä.

– Tammikuu on hyvä aika aloittaa kuntoilu. Kesään mennessä kunto ehtii kohota varsin mukavalle tasolle, maratonkoulun valmentaja Jari Kataja kertoo.

Maratonkoulu kokoontuu tiistaisin Turengin liikuntahallilla yhteensä 12 kertaa sisältäen luentoja ja käytännön harjoituksia. Kaikille kuntoilijoille tehdään tasotesti ja henkilökohtainen harjoitusohjelma. Lisäksi ohjelmaan kuuluvat viikoittaiset lenkit Jana yleisurheilun Juoksuklubin kanssa.

Hintaan sisältyvät luentojen, testien ja harjoitusten lisäksi muun muassa tason mukainen harjoitusohjelma sekä www-pohjaisen harjoituspäiväkirjan käyttöoikeus.

Maratonkouluun voi ilmoittautua välittömästi nettisivujen kautta (www.janakkalanjana.info), mutta viimeistään 10. tammikuuta.

Janakkalan Jana

Janakkalan Jana ry on vuonna 1929 perustettu yleisseura. Yleisurheilu on pitkään ollut seuran menestynein laji. Tällä hetkellä Jana yleisurheilu on harrastajamäärällä mitattuna yksi Suomen suurimpia ja menestyneimpiä yleisurheiluseuroja. Suomen Urheiluliiton valtakunnallisessa seuraluokittelussa Jana yleisurheilu on vuonna 2011 sijalla 27. Janakkalan Jana yleisurheilu tarjoaa monipuolista liikettä niin lapsille kuin aikuisillekin Janakkalassa ja lähikunnissa. Lisätietoja: nuorisopäällikkö Noora Jakobsson, puh. 045 273 5828 valmennuspäällikkö Jari Kataja, puh. 041 513 6799 www.janakkalanjana.info