Janakkalan Jana

Janan Anni Taposelle keihään SM-pronssia

Jari Kataja

Janakkalan Jana yleisurheilun Anni Taponen nappasi Uudenkaupungin 22-vuotiaiden SM-kilpailuista naisten keihäänheiton pronssia. Mitali tuli tuloksella 48,50. Kauden parhaansa ja ennätyksenä (50,39) Taponen heitti tämän kesän Kalevan kisoissa Turussa, jolloin sijoittui kilpailun neljänneksi.

– Heti aamusta huomasin, ettei ollut paras mahdollinen jalkapäivä. Aluksi lähdin vähän hätäilemään, mutta sitten tajusin mistä kiikastaa. Käsi tippui hirveästi, joten rentoutin vauhtia. Olen tosin tyytyväinen, että sain kilpailun kulkemaan vaikean alun jälkeen. Kisa meni kyllä aikalailla rutiinilla, mutta ihan ei ollut 110 prosenttia pelissä, Anni Taponen kertoo.

Taponen oli SM-kisasuoritukseensa siis ihan tyytyväinen, mutta vähän jäi vielä hampaankoloon. Tahtoa olisi kirkastaa mitaleita.

– Odotan kyllä, että oma ennätys menisi eteenpäin. Ja pitäisi sitä seuran ennätystäkin päivittää. Tässä on näitä pronsseja tullut ihan tarpeeksi., Taponen miettii.
Taposen kilpailukausi ei vielä ole ohi, sillä ensi maanantaina on Helsingissä maaottelukatsastus, jonka jälkeen päätetään Suomi–Ruotsi-ottelun heittäjät.

– Tämä kesä on ollut hyvä alku uudelle nousulle. Nyt on hyvä pohja, joten kun jatketaan samalla tavalla, saadaan ensi vuonna myös parempia tuloksia, Anni Taponen summaa.
Anni Taposen tekniikkavalmentajana tällä kaudella on toiminut Jukka Vuorio ja fysiikkavalmentajana Jari Kataja.

Meriläinen pisteille Uudessakaupungissa

Pitkästä aikaa kilpakentillä nähtiin myös N22-sarjan Minna Meriläinen, joka juoksi Uudessakaupungissa 800 metriä. Meriläinen tuli maaliin ajalla 2.39,03 ja sijoittui kahdeksanneksi ja pistesijalle.

Tiia-Mari Sulkio aloitti kisaviikonlopun kolmiloikalla. Hän sai viimeisellä loikallaan kuudennella kierroksella pisimmän loikkansa 11,62 jolla sijoittui kuudenneksi.
Seuraavan päivän kilpailussa Sulkio pääsi pituushypyn finaaliin ja sai kolmannellaan mitatun hypyn 5,24 (+3,1), jolla ei valitettavasti ollut asiaa kolmelle viimeiselle hyppykierrokselle. Sulkio oli loppukilpailun yhdestoista.

Vähän vaisua Valkeakoskella

Valkeakosken 19-vuotiaisen SM-kipailuissa olivat viime viikonloppuna janalaisista vuorossa pituushyppääjät Joonas Suonperä ja Antti Stenholm. Molemmat pääsivät karsinnoista jatkoon, mutta Suonperä joutui takareisivamman vuoksi jättämään loppukilpailun väliin. Stenholm hyppäsi loppukilpailussa tasaisen sarjan (6,34, 6,35 ja 6,35). Näillä hypyillä ei kärkeen ja viimeiselle kolmelle kierrokselle ollut asiaa ja sijoitus oli kymmenes.

Joona Mäyrä osallistui M19-kuulaan. Mäyrä työnsi ensimmäisellään 13,81 ja kirjautti rastit seuraavilta kahdelta kierrokselta. Tällä tuloksella Mäyrän sijoitus oli kahdestoista.
Kilpakentille paluun tehneellä Emmi Jokisella oli näytön paikka N19-sarjan keihäässä. Jokisen keihäs lensi 32,97 ja sijoitus oli yhdeksäs. Jokisen tulos elokuussa pm-kisoissa oli 35,28.

 

 

 

Janakkalan Jana

Aikaisempia kirjoituksia

Janakkalan Jana

Janakkalan Jana ry on vuonna 1929 perustettu yleisseura. Yleisurheilu on pitkään ollut seuran menestynein laji. Tällä hetkellä Jana yleisurheilu on harrastajamäärällä mitattuna yksi Suomen suurimpia ja menestyneimpiä yleisurheiluseuroja. Suomen Urheiluliiton valtakunnallisessa seuraluokittelussa Jana yleisurheilu on vuonna 2011 sijalla 27. Janakkalan Jana yleisurheilu tarjoaa monipuolista liikettä niin lapsille kuin aikuisillekin Janakkalassa ja lähikunnissa. Lisätietoja: nuorisopäällikkö Noora Jakobsson, puh. 045 273 5828 valmennuspäällikkö Jari Kataja, puh. 041 513 6799 www.janakkalanjana.info

Uusimmat mielipiteet