Janakkalan Jana

Janan juoksukoulu aloittaa huhtikuussa

Pirjo Rättyä

Janakkalan Jana yleisurheilun uusi juoksukoulu on neljän kokoontumiskerran paketti, jonka avulla pääsee tutustumaan juoksemiseen harrastuksena. Koulun aikana opetellaan harjoittelemaan oikein, treenataan oikeaa juoksutekniikkaa ja saadaan henkilökohtaista palautetta.

Juoksukoulu toteutetaan yhteistyössä Suomen Urheiluliiton kanssa ja koulun konseptia on ollut kehittämässä muun muassa Samuli Vasala.

Tekniikkaharjoitusten lisäksi juoksukoulussa havainnollistetaan asiantuntijoiden avulla mm. sykemittarin käyttöä apuvälineenä harjoittelussa. Kokoontumiskertojen aikana perehdytään myös juoksijan kehon huoltoon ja palautumiseen.

Osallistujalta ei vaadita aikaisempaa harrastuneisuutta, vaan tarkoituksena on tarjota virikkeitä juoksuharrastuksen ja kuntoilun aloittamiseen.

Janan juoksukoulussa valmentajana toimii Kaisa Ranki. Ranki on liikunta-alan ammattilainen ja Janan ennätysnainen 5 000 metrin juoksumatkalla. Juoksukoulu kokoontuu neljänä maanantai-iltana huhti–toukokuun aikana Turengin liikuntahallilla ja koulun hinta on 85 euroa. Janan aikuisten toiminnassa käyvät maksuvälineinä myös liikunta- ja kulttuurisetelit sekä virikesetelit.

Juoksukouluun ilmoittaudutaan 15.3.–16.4. Janakkalan Jana yleisurheilun
(www.janakkalanjana.info) nettisivujen sähköisellä lomakkeella.

Janakkalan Jana

Aikaisempia kirjoituksia

Janakkalan Jana

Janakkalan Jana ry on vuonna 1929 perustettu yleisseura. Yleisurheilu on pitkään ollut seuran menestynein laji. Tällä hetkellä Jana yleisurheilu on harrastajamäärällä mitattuna yksi Suomen suurimpia ja menestyneimpiä yleisurheiluseuroja. Suomen Urheiluliiton valtakunnallisessa seuraluokittelussa Jana yleisurheilu on vuonna 2011 sijalla 27. Janakkalan Jana yleisurheilu tarjoaa monipuolista liikettä niin lapsille kuin aikuisillekin Janakkalassa ja lähikunnissa. Lisätietoja: nuorisopäällikkö Noora Jakobsson, puh. 045 273 5828 valmennuspäällikkö Jari Kataja, puh. 041 513 6799 www.janakkalanjana.info

Uusimmat mielipiteet