Hakalanmäen Ryhti

Ryhdille mitalisadetta SM-kisoista

Jouni Haltta

Hakalanmäen Ryhdin kahvakuulailijat kilpailivat joukolla kahvakuulaurheilun long cyclen, eli rinnalleveto-työnnön, SM-kisoissa Liedossa. Menestys oli huimaa. Kisojen kahdeksastatoista mitalistista peräti kymmenen oli Ryhdin riveistä. Virallisesti Ryhdin nostajat edustivat kuitenkin vielä tänä vuonna Suomen Kahvakuula ry:tä, koska Ryhti ei ole painonnostoliiton jäsenseura.

Ryhdin kahvakuulatoiminta on mennyt reilun puolentoistavuoden aikana roimasti eteenpäin. Jäseniä seurassa on jo yli kahdeksankymmentä. Noin puolet jäsenistä on Hyvinkää-Riihimäki -akselilta. Loput tulevat muualta Etelä-Suomesta ja osallistuvat seuran harjoituksiin ja tapahtumiin vähemmän tiiviisti.

Ryhdin mitaliputken aloitti naisten 12kg sarjassa Eveliina Koivula voittotuloksella 153. Samassa sarjassa Ryhdin Teija Rantanen otti pronssia tuloksella 148. Naisten 16kg sarjassa Ryhdin ja Riihimäen Minna Majaranta oli hienosti pronssilla tuloksella 118. Sarjan voiton vei Kristiina Laine tuloksella 142.

Miesten 16kg sarjassa Ryhdin jäsenet ottivat peräti neloisvoiton yhdentoista kilpailijan joukossa. Voiton vei Vesa Virtanen uudella SE-tuloksella 104. Toiseksi tuli Riihimäen Sami Majaranta (91) ja kolmanneksi Harri Lehtola (90). Riihimäen Tomi Silvennoinen taisteli upeasti, mutta jäi lopulta pronssimitalista yhden toiston, tehden tuloksen 89.

Miesten 24kg sarjassa Karjaan nuori Marko Pääkkönen löi ensimmäisessä erässä taululle sellaiset lukemat, että muiden meno hyytyi heti kättelyssä. Pääkkösen tulos 82 paransi Suomen ennätystä kerralla peräti kymmenellä toistolla. Hopealle sijoittui Ryhdin hyvinkääläinen Kalle Pyykkönen tuloksella 68 ja pronssille Ryhti-ikoni Marko Suomi tuloksella 52.

Miesten 32kg sarjassa voiton vei Oulun Ville Oikarinen, jonka tulos oli uusi SE 32. Hopeaa otti Simo Kurvinen tuloksella 17 ja Ryhdin Pekka Taipale nosti pronssia tuloksella 12.

Kisojen kovatasoisimmaksi sarjaksi muodostui naisten 20kg sarja. Kilpailijoiden tähtäimessä oli Kukka Laakson vuonna 2009 tekemän SE:n 122 parantaminen. Ensimmäisessä erässä Laakson valmennettava Tiiti Aho-Kohonen oli jo lähellä, tehden tuloksen 121. Toisessa erässä Johanna Iisalo päätyi samaan tulokseen ja nappasi hopeamitalin Aho-Kohosta kevyempänä. Voiton korjasi kuitenkin järjestävän seuran GS Liedon Terhi Vierelä, joka nosti pauhaavan kotiyleisön edessä upean tuloksen 130.

Tällä kaudella long cyclessa kilpaillaan vielä Hyvinkäällä marraskuun viides päivä. Suomesta on lähdössä joukkue myös veteraanien MM-kisoihin Tallinnaan syyskuun puolivälissä.

Hakalanmäen Ryhti

Aikaisempia kirjoituksia

Hakalanmäen Ryhti

Hakalanmäen Ryhti on hyvinkääläinen yhdistys, joka järjestää kerran viikossa ohjattuja avoimia kahvakuulaharjoituksia ulkona. Tällä hetkellä paikkana on Sonninmäen puisto, puolimatkan vesitornin lähistöllä.

Toiminta alkoi vuoden 2009 alussa, kun kahvakuula-aktivisti ja -ohjaaja Marko Suomi aloitti viikottaisten kahvakuulatreenien vetämisen Hyvinkäällä. Yhdistys virallistettiin vuoden 2010 alussa, hallituksessa ovat Niina Koskelin, Kalle Pyykkönen ja Marko Suomi.

Uusimmat mielipiteet