Hakalanmäen Ryhti

Kahvakuulaurheilun SM-kisat lauantaina Liedossa

Kahvakuulaurheilun long cyclen, eli rinnalleveto-työnnön sm-kisat järjestetään lauantaina 27.8. Liedossa. Nostot Ilmaristen koululla (Sammontie 36) alkavat klo 14. Mukana neljäkymmentä nostajaa, jotka nostavat kuudessa sarjassa. Osallistujamäärä on uusi sm-kisojen ennätys.

Nostajat on jaettu kuuteen sarjaan kahvakuulan painon mukaan. Miesten kuntosarjassa nostetaan 16kg kuulilla, amatöörisarjassa 24kg ja mestaruussarjassa 32kg kuulilla. Naisten vastaavat kuulien painot ovat 12kg, 16kg ja 20kg. Miehet nostavat kahdella ja naiset yhdellä kuulalla.

Hakalanmäen Ryhdin riveistä on mukana peräti kuusitoista nostajaa, joista Hyvinkää-Riihimäki -akselilta kuusi. Virallisesti Ryhdin nostajat edustavat Suomen kahvakuula ry:tä, koska Ryhti ei ole vielä painonnostoliiton jäsenseura.

Kahvakuulaurheilu on ensisijaisesti kestävyyslaji. Suoritusaika on kymmenen minuuttia, toistomäärän ratkaistessa voittajan. Suoritusta valvoo tuomari, joka laskee ainoastaan puhtaat suoritukset.

Laji on Suomessa vielä uusi, mutta osallistujamäärät ovat kasvussa. Kisoja Suomessa on järjestetty viimeisen neljän vuoden aikana kolmisenkymmentä ja kilpailijoita on noin satakuusikymmentä. Kahvakuulaurheilun arvokisat järjestetään Suomen painonnostoliiton alaisuudessa.

Liedon kisat ovat järjestyksessään toiset long cyclen sm-kisat. Viime vuonna kisat järjestettiin Kuusamossa. Kahvakuulaurheilun toisessa nostomuodossa, kaksiottelussa eli biathlonissa, sm-mitaleista on kilpailtu kolme kertaa. Sm-kisat järjestää lietolainen kahvakuulaseura Girevoy Sport Lieto.

Hakalanmäen Ryhti

Aikaisempia kirjoituksia

Hakalanmäen Ryhti

Hakalanmäen Ryhti on hyvinkääläinen yhdistys, joka järjestää kerran viikossa ohjattuja avoimia kahvakuulaharjoituksia ulkona. Tällä hetkellä paikkana on Sonninmäen puisto, puolimatkan vesitornin lähistöllä.

Toiminta alkoi vuoden 2009 alussa, kun kahvakuula-aktivisti ja -ohjaaja Marko Suomi aloitti viikottaisten kahvakuulatreenien vetämisen Hyvinkäällä. Yhdistys virallistettiin vuoden 2010 alussa, hallituksessa ovat Niina Koskelin, Kalle Pyykkönen ja Marko Suomi.

Uusimmat mielipiteet