Hakalanmäen Ryhti

Ryhdille kolme mitalia SM-kisoista

Teemu Tamminen pronssia sarjassa 24 kg alle 85 kg

Simo Kurvinen

Kahvakuulaurheilun kaksiottelun, eli biathlonin SM-kisat kisattiin Kuusamossa. Lajissa kisataan työnnön ja tempauksen yhteistuloksesta. Naiset työntävät yhdellä kuulalla ja miehet kahdella. Tempaus tehdään molemmissa sarjoissa yhdellä kuulalla ja suorituksen aikana saa vaihtaa kättä yhden kerran.

Ensimmäisen Ryhdin nostajana nostolavalle nousi Teija Rantanen naisten veteraanisarjassa 16 kg kuulalla. Rantanen työnsi tuloksen 149 toistoa ja johti työnnön jälkeen yhdellä toistolla ennen Tahdonvoiman Timpanin Kirsi Aholaa. Tempauksessa Rantanen piti hienosti kärkipaikkansa tekemällä tuloksen 142 ja lopulta eroa Aholaan jäi tiukassa kisassa neljä pistettä. Konneveden Urheilijoiden Terhi Ahonen vei sarjassa pronssimitalin.

Ari Laitio nosti miesten 16 kg -sarjassa. Tuloksena oli kuudes sija kahdeksan kilpailijan joukossa tuloksilla 78/186. Sarjassa nostetiin yhdessä yhdistetyssä painoluokassa ja kun Laitio painoi punnituksessa 66,7 kg, hän antoi sarjan voittajalle Suomen Kahvakuulan Samuli Jortikalle painossa tasoitusta yli kolmekymmentä kiloa. Laition tempaustulos jäi sarjan alle 68 kg Suomen ennätyksestä vain kolmen toiston päähän.

Teemu Tamminen nosti 24 kg kuulilla alle 85 kg painoluokassa. Tamminen työnsi tuloksen 79 ja oli ennen tempausta hyvissä takaa-ajoasemissa Oulun Ari Kaikkosen 80 ja Haapajärven Jani Bankowskin 90 takana. Tempauksessa Bankowski epäonnistui jääden tulokseen 96. Harmikseen myöskään Tamminen ei ollut tempauksessa aivan parhaassa vireessä, tulos 115, ja sijoitus kokonaiskisassa kolmas vain 1,5 pistettä Bankowskin takana. Lopulta ylivoimaiseen voittoon kiri Kaikkonen tempaamalla painoluokan uuden SE-tuloksen 176.

Yli 85 kg sarjassa Ryhtiä edustivat Kalle Pyykkönen ja Pekka Taipale. Ryhdin Johnny Haddas joutui jäämään sarjasta pois loukkaantumisen takia. Pyykkönen työnsi 101 toistoa ja oli työnnön jälkeen kolmantena. GS Liedon Heikki Vierelä ja Lift Me Up -joukkueen Johan Lindström työnsivät molemmat tuloksen 105 jakaen kärkisijan. Taipale oli työnnön jälkeen neljäntenä tuloksella 89.

Miesten kilpailussa työntö tuottaa yhden pisteen ja tempaus puoli pistettä. Niinpä Pyykkösen ero kärkeen ennen tempausta oli kahdeksan toistoa. Kärkitaisteluista tempauksessa hyytyi ensimmäisenä Vierelä jääden tulokseen 140. Pyykkönen ja Lindström kävivät tiukan kamppailun kultamitalista. Lopulta Pyykkösen tulos oli 195 ja Lindströmin 189. Eroa kokonaiskilpailussa jäi ainoastaan yksi piste, eli kaksi tempaustoistoa Lindströmin hyväksi. Lindströmille kultaa ja Pyykköselle ensimmäinen biathlonmitali, hopeaa. Pyykkösen tempaustulos oli myös absoluuttinen SE-tulos, eli paras tulos mitä kukaan suomalainen on tehnyt missään kisoissa painoluokkaan katsomatta. Taipaleen tulos tempauksessa oli 120 ja sijoitus kokonaiskilpailussa neljäs.

Miesten 32 kg kuulilla ylivoimaiseen voittoon nosti Marko Pääkkönen kansainvälisen luokan tuloksilla 92+120. Ville Oikarinen 65/81 nosti hopeaa ja Kari Äijälä 53/90 pronssia. Koko mitalikolmikko edustaa Suomen Kahvakuulaa.

Naisten 20 kg kuulien ykkönen oli Lift Me Upin Kirsi Suomela 150/125, ennen Oulun Karateseuran Maarit Kangasta 116/137. Konneveden Mari Kuukkanen 129/107 nosti pronssia.

Ryhdin nostajista Kalle Pyykkönen matkaa EM-kisoihin edustamaan Suomea yli 95 kg amatöörisarjaan. Kisat käydään Irlannin Wexfordissa neljän viikon päästä. Ohjelmassa on sekä biathlon että long cycle -kilpailut 24 kg kuulilla.

Hakalanmäen Ryhti

Aikaisempia kirjoituksia

Hakalanmäen Ryhti

Hakalanmäen Ryhti on hyvinkääläinen yhdistys, joka järjestää kerran viikossa ohjattuja avoimia kahvakuulaharjoituksia ulkona. Tällä hetkellä paikkana on Sonninmäen puisto, puolimatkan vesitornin lähistöllä.

Toiminta alkoi vuoden 2009 alussa, kun kahvakuula-aktivisti ja -ohjaaja Marko Suomi aloitti viikottaisten kahvakuulatreenien vetämisen Hyvinkäällä. Yhdistys virallistettiin vuoden 2010 alussa, hallituksessa ovat Niina Koskelin, Kalle Pyykkönen ja Marko Suomi.

Uusimmat mielipiteet