Hakalanmäen Ryhti

Kahvakuulaurheilun SM-kisat Hyvinkäällä

Hyvinkääläinen kahvakuulaseura Hakalanmäen Ryhti järjestää kahvakuulaurheilun biathlonin, eli kaksiottelun SM-kisat lauantaina 12.5. Martinhallissa. Nostot alkavat klo 11 ja jatkuvat viidellä lavalla iltaan asti. Biathlonin SM-mitaleista kilpaillaan nyt neljättä kertaa.

Biathlonissa kilpaillaan työnnön ja tempauksen yhteistuloksesta. Suoritusaika molemmissa on kymmenen minuuttia, jonka aikana nostetut hyväksytyt toistot lasketaan. Työnnössä miehet nostavat kahta kuulaa ja naiset yhtä. Tempauksessa nostetaan yhdellä kuulalla ja suorituksen aikana kättä saa vaihtaa yhden kerran.

Mesten sarjoissa on käytössä painot 16kg kuntosarja, 24kg amatöörisarja ja 32kg mestaruussarja. Naisilla vastaavat sarjat ovat 12kg, 16kg ja 20kg. Lisäksi nostajat on jaettu kevyeen ja raskaaseen sarjaan. SM-mitaleja jaetaan yhteensä yhdessätoista sarjassa.

Kisoihin on ilmoittautunut 58 nostajaa, mikä on uusi SM-kisojen ennätys. Järjestävä seura Ryhti on saanut kotikisoihin jalkeille neljäntoista nostajan edustusjoukkueen.

Ennakkoon Ryhdin ykköstykkinä kisaan lähtee 24kg yli 85 kg -sarjassa nostavat Klaus Sundström. Sundström on esittänyt alkukauden kilpailuissa erinomaisia otteita ja tulee tiukasti haastamaan sarjan ennakkosuosikin, 2009 mestarin Kari Äijälän. Samassa sarjassa nostaa myös viime vuoden nelonen Ryhdin Kalle Pyykkönen. Nelinkertainen Suomen mestari Johnny Haddas nostaa nyt Ryhdin riveissä ja jahtaa viidettä mestaruuttaan 24kg alle 85 kg -sarjassa. Ryhdin Teemu Tamminen on samassa sarjassa myöskin mitalitaistelussa mukana. Lisäksi Ryhdistä on mukana seitsemän nostajaa miesten 16kg-sarjoissa.

Naisten puolella Ryhtiä edustavat Minna Majaranta ja Teija Rantanen 16kg alle 68 kg -sarjassa. Molemmat kamppailevat tiukasti aina sarjan voitosta asti. Viime vuoden hopeamitalisti Ryhdin Johanna Iisalo lähtee tällä kertaa 20 kg -sarjaan haastajana. Konneveden Urheilijoiden Mari Kuukkanen ja Suomen Kahvakuulan Kristiina Laine ovat takoneet taululle kovia lukuja sarjassa alkuvuoden kisoissa.

Kisat huipentuvat miesten 32 kg sarjaan, jossa viime vuoden kärkikaksikko Ville Oikarinen ja Simo Kurvinen saavat kovan haastajan pienemmillä painoilla ennätykset uusiksi laittaneesta kauden komeetasta Marko Pääkkösestä. Oma sanansa sanottavanaan sarjassa on myös Ryhdin ikitaistelija Marko Suomella, joka tekee paluun kilpalavoille tauon jälkeen.

Hakalanmäen Ryhti

Aikaisempia kirjoituksia

Hakalanmäen Ryhti

Hakalanmäen Ryhti on hyvinkääläinen yhdistys, joka järjestää kerran viikossa ohjattuja avoimia kahvakuulaharjoituksia ulkona. Tällä hetkellä paikkana on Sonninmäen puisto, puolimatkan vesitornin lähistöllä.

Toiminta alkoi vuoden 2009 alussa, kun kahvakuula-aktivisti ja -ohjaaja Marko Suomi aloitti viikottaisten kahvakuulatreenien vetämisen Hyvinkäällä. Yhdistys virallistettiin vuoden 2010 alussa, hallituksessa ovat Niina Koskelin, Kalle Pyykkönen ja Marko Suomi.

Uusimmat mielipiteet