Täysin uudelle Volvo V40 -mallille ennätyksellinen arvosana törmäystesteissä

Täysin uusi Volvo V40 on saanut viiden tähden maksimiarvosanan Euro NCAP:n törmäystesteissä. Mallin kokonaistulos on turvallisuusinstituutin historian paras.

- Tämä on fantastinen tulos. Olemme ylpeitä, että meillä on yksi maailman turvallisimmista autoista. Otamme jälleen yhden tärkeän askeleen kohti tavoitettamme, jonka mukaan kukaan ei menehdy tai loukkaannu vakavasti uudessa Volvo-autossa vuonna 2020, kertoo Volvon turvallisuuskonsultti Thomas Broberg.

 

Eurooppalainen turvallisuusinstituutti Euro NCAP on vuodesta 2009 lähtien antanut kokonaisarvosanan jokaiselle automallille, jonka turvallisuutta se testaa. Erillisiä testejä tehdään neljässä alaluokassa, joiden perusteella sitten muodostetaan kokonaispisteet. Neljä kategoriaa ovat aikuisten turvallisuus, lapsiturvallisuus, jalankulkijoiden turvallisuus ja turvallisuustukitoiminnot.

 

Volvo V40:n kohdalla ei ainoastaan kokonaistulos ollut ennätyksellisen hyvä. Myös mallin aikuisille tarjoama turvallisuus oli testihistorian paras (98 prosenttia). Täysin uuden Volvo V40:n kehitystyön aikana tavoitteena oli saavuttaa yhtä hyvä turvallisuustaso kuin suuremmissa autoissa. Kokonaisvaltainen lähestymistapa, vahva rakenne ja eri järjestelmät, kuten WHIPS (niskan retkahdusvammasuoja), muodostivat perustan erinomaiselle tulokselle.

 

Volvo V40 saavutti turvallisuustukitoimintojen kategoriassa maksimipisteet.

- Täysin uusi Volvo V40 on luokkansa älykkäin ja turvallisin auto, ja se on täynnä aktiivisia turvallisuusjärjestelmiä, kuten automaattijarrutus, jalankulkijoiden havaitsemistoiminto, kaista-apu, joka auttaa kuljettajaa pysymään oikealla kaistalla, sekä BLIS, joka auttaa kuljettajaa havaitsemaan kuolleessa kulmassa olevat ajoneuvot, Thomas Broberg kertoo.

 

Volvo V40 saavutti jalankulkijoiden turvallisuusluokassa uuden ennätyksen. Yksi tärkeä tekijä tässä oli innovatiivinen ja ainutlaatuinen jalankulkijan turvatyyny. Auton etuosassa olevat anturit tunnistavat törmäyksen jalankulkijan kanssa. Pyrotekninen lataus vapauttaa konepellin saranat ja nostaa konepeltiä turvatyynyn kanssa. Täyttyneen turvatyynyn tarjoama pehmustus ja pidempi etäisyys moottoritilan koviin komponentteihin suojaavat jalankulkijan päätä yhteentörmäyksessä. Euro NCAP:n mukaan "järjestelmä toimii hyvin ja konepelti tarjoaa hyvää suojaa kaikilla alueilla, jotka voivat osua jalankulkijan päähän, minkä ansiosta V40 on ensimmäinen auto, joka saavuttaa maksimipisteet tällä osaalueella."

 

Volvo Car Corporation on jo aikaisemmin saanut Euro NCAP:ltä tunnustusta City Safety - järjestelmästään, joka on vakiona kaikissa V40:n versioissa. City Safety toimii jopa 50 km/h nopeudessa, mikä on enemmän kuin minkään toisen autonvalmistajan vastaavissa järjestelmissä.

 

- Teemme jatkuvasti töitä parantaaksemme autojemme jo valmiiksi korkeaa turvallisuustasoa. Tutkimme syitä liikenneonnettomuuksien takana ja saamme arvokasta tietoa todellisten törmäysten seurauksista, Thomas Broberg toteaa.

Auto-Ilves | Mainos

Auto-Ilves Oy on vuonna 1986 perustettu täyden palvelun monimerkkitalo. Edustamme yhteensä kuutta merkkiä Hyvinkään ja Hämeenlinnan toimipisteissä. Hyvinkään edustuksiin kuuluvat Volvo, Renault, Hyundai ja Dacia. Hämeenlinnassa edustuksiimme kuuluu edellisten lisäksi myös Suzuki ja Isuzu. Henkilö- ja tavara-autojen lisäksi löydät meiltä vaihtoautot jokaiseen makuun. Automyynnin lisäksi tarjoamme asiakkaillemme täydellisen teknisen palvelun käsittäen merkkihuollon ja varaosat, sekä vauriokorjauksen.