Kaksi entistä kansanedustajaa tavoittelee eduskunnan viestintäpäällikön paikkaa

Entisistä kansanedustajista paikkaa ovat hakeneet keskustalainen Timo Kaunisto (kuvassa) ja nykyisin Helsingin poliisin viestintäjohtajana toimiva Juha Hakola (kok.). MIKKO STIG / LEHTIKUVA

STT

Eduskunnan seuraavan viestintäpäällikön tehtävää tavoittelee 49 hakijaa. Joukossa on konkareita politiikan, viestinnän ja journalismin saralta. Hakuaika tehtävään umpeutui tämän viikon maanantaina.

Entisistä kansanedustajista paikkaa ovat hakeneet Timo Kaunisto (kesk.) ja nykyisin Helsingin poliisin viestintäjohtajana toimiva Juha Hakola (kok.).

Tehtävää on hakenut myös Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja, tutkijataustainen Ville Pernaa. Myös Pohjalainen-lehden entinen päätoimittaja, kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana ollut Toni Viljanmaa on kiinnostunut tehtävästä. Toimittajista paikkaa ovat tavoitelleet myös Yleisradion politiikantoimittaja Maria Stenroos sekä Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältöpäällikkö Ville Seuri.

Eduskunnan sisältä viestintäpäälliköksi hamuavat palvelupäällikkö Rainer Hindsberg ja tiedottaja Heli Kesti-Ylioja. Paikkaa on hakenut myös demarien pitkäaikainen taustavaikuttaja Matti Hirvola, joka on toiminut muun muassa Antti Rinteen (sd.) erityisavustajana ensin valtiovarainministerin, sitten pääministerin ja nykyisin eduskunnan varapuhemiehen tehtävässä.

Hakijoita niin yrityksistä kuin valtioneuvoston kansliasta

Hakijoiden joukossa on luonnollisesti monta viestintäpäällikköä ja -johtajaa, kuten Koneen Eveliina Linderborg, työnantajajärjestö Metsäteollisuuden Mika Mäkinen, Veikkauksen Riitta Nissi ja Tilastokeskuksen Mervi Ukkonen. Valtioneuvoston kansliasta paikkaa hakee Anne Sjöholm, joka vastasi Suomen viimevuotisen EU-puheenjohtajakauden viestinnästä.

Paikasta on kiinnostunut myös Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus.

Eduskunnan uusi viestintäpäällikkö seuraa tehtävässä Marjo Timosta, joka toimi tehtävässä vuodesta 2003 alkaen ennen jäämistään ensin lomalle ja sitten eläkkeelle tänä vuonna.

Hakijoista uutisoi aiemmin Iltalehti .

---

Korjattu aiempaa uutista klo 20.06: Yksi hakijoista on sukunimeltään Viljanmaa, ei Viljamaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 2. Mönkijäajelu päätyi ojaan Lopella – kuski oli humalassa
 3. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 4. Tammi-kesäkuussa kirjatut rikokset kasvoivat Hyvinkäällä viime vuodesta – huumerikoksissa kasvua 44 prosenttiyksikköä
 5. Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, ei uusia kuolemantapauksia – Vaasan ravintoloissa ehkä altistuksia
 6. Mommilan kyläpuodilla yhteislauluilta – laulualueena poikkeuksellisesti Retro-kioskin piha
 7. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 8. Hamilton kaahaa kohti kaikkien aikojen formulakuninkuutta – kuljettajakollegat ovat jo heittäneet pyyhkeen kehään
 9. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii
 10. Bensavoro haastoi huoltoasemayrittäjän oikeuteen – käräjäoikeus tuomitsi kauppiaan sakkoihin yksityisyyden suojan loukkaamisesta
 11. Kimi Patova ajoi Barcelonassa hyvin, mutta joutui ryöstetyksi kisan jälkeen – "Siinä oli arvokasta tavaraa"
 12. Hyvinkäältä tuntuva satsaus opetukseen koronatuen turvin – kova kisa osaajista kuntien kesken
 13. Koulut alkavat Hyvinkäällä, Riihimäellä, Lopella ja Hausjärvellä ensi viikolla – Kouluissa pyritään pitämään etäisyyttä ja välttämään turhia kontakteja
 14. Harrasteajoneuvot kokoontuvat Hyvinkäällä myös tänä kesänä – "Kerrankin pääsi rivistöön ja täytyyhän sitä nyt ainakin yksi autotapahtuma kesään mahduttaa"
 15. Rikoslakirikokset vähenivät Riihimäellä ja kasvoivat Lopella – Hausjärvellä määrä pysyi identtisenä viime vuoteen nähden

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.