Finnair lisää vain yksittäisiä lentoja matkustusrajoituksista vapautettuihin maihin

Seuraamme koko ajan kysyntätilanteen kehitystä, Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist kertoo. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Turvallisten matkailumaiden lista pidentyi keskiviikkona hallituksen päätettyä purkaa useiden maiden osalta rajaliikenteen rajoituksia. Lentoyhtiö Finnairilla ollaan luonnollisesti erittäin tyytyväisiä matkustusrajoitteiden höllentymisestä.

– Nämä matkustusrajoitusten lievennykset olivat tietysti tervetulleita ja avaavat suomalaisille uusia kohteita ja toisaalta mahdollistavat matkailun Suomeen, mikä on suomalaiselle matkailuteollisuudelle hyvin tärkeää, Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist ynnää.

Ensi viikon maanantaista alkaen vapautuvien maiden osalta on tehty myös ratkaisuja lisälentojen osalta.

– Olemme nyt lisänneet joitakin yksittäisiä lentoja heinäkuulle osaan näistä kohteista. Esimerkiksi Budapestiin, Zürichiin, Berliiniin, Wieniin ja Kööpenhaminaan olemme tämän päivän aikana lisänneet yksittäisiä vuoroja. Seuraamme koko ajan kysyntätilanteen kehitystä. Muuten meidän perusliikenneohjelmamme julkaistiin toukokuussa ja sen puitteissa lähtökohtaisesti operoimme. Meillä on kuitenkin valmius lisätä joustavasti reittejä ja lentovuoroja, Tallqvist sanoo.

Ei tilauslen toja Thaimaahan

Thaimaa on yksi kolmansista maista, josta työmatkailun ja muun välttämättömän syyn vuoksi pääsee jatkossa Suomeen.

– Heinäkuussa me lennämme neljä kertaa viikossa Bangkokiin, mutta matkustajia otetaan pelkästään Bangkok–Helsinki-lennoille. Helsinki–Bangkok-lennoilla kuljetetaan ainoastaan rahtia, näin tehdään tällä hetkellä, koska sinne ei ole mahdollista matkustajia viedä. Mutta Bangkokista Helsinkiin on matkustajalentoja neljä kertaa viikossa heinäkuussa. Thaimaalaisten matkustaminen Suomeen riippuu siitä, miten Thaimaan viranomaiset omia kansalaisiaan ohjeistavat matkustamisesta, Tallqvist tiivistää.

Työ- ja elinkeinoministeriön työvoiman maahanmuutto- ja kotouttamisyksikön Olli Sorainen kertoi aiemmin torstaina STT:lle, että Thaimaan työministeriön päätös thaimaalaisten marjanpoimijoiden päästämisestä Suomeen on lykkääntymässä.

Finnairilla ei ole tarkoitusta lentää erillisiä tilauslentoja, jotta thaimaalaiset marjanpoimijat saataisiin Suomeen.

– Ei ole. Neljä kertaa viikossa lennämme Helsingistä Bangkokiin. Olettaisimme, että nämä palvelevat mahdollisesti myös tätä asiakaskuntaa, Tallqvist toteaa.

Poimijoiden kiintiöksi on määritelty Thaimaassa 3 000 poimijaa.

Vielä rajoitteiden armoilla

Finnair mainitsi toukokuussa julkaisemassaan tiedotteessaan aloittavansa Pekingin ja New Yorkin lennot kesällä. Niitä se ei ole vielä päässyt aloittamaan.

– Toukokuun 18. päivä, kun meidän liikenneohjelmamme julkaistiin, niin me esitimme parhaan mahdollisen näkemyksemme silloin käytettävissä olleen tiedon varassa. Kaikkia lentoja ei ole päästy aloittamaan. Esimerkiksi New Yorkiin emme ole vielä päässeet lentämään. Se ei ole matkustusrajoitusten puitteissa mahdollista tai järkevää. Myös Peking on vielä niin, ettemme ole päässeet aloittamaan sitä reittiä, Tallqvist kertoo.

Kiinaa odotetaan

Hallitus linjasi muun muassa Kiinan-liikenteen vapautumisesta työmatkaliikenteelle ja muulle välttämättömälle liikenteelle vastaavin rajoituksin kuin sisärajoilla, 13. heinäkuuta alkaen. Finnairilla toivotaan liikenteen aloittamista, mutta ensin on odotettava päätöksiä.

– Jos sinne saamme luvan lentää, niin totta kai se on meidän toiveemme, että sinne päästään lentämään. Mutta se riippuu Kiinan viranomaisista, miten he avaavat lentoyhteyksiä ulkomaisille lentoyhtiöille.

– Meillä on Shanghai siellä varmaan ensimmäinen kohde. On meidän toiveemme, että pääsemme sen aloittamaan, mutta se riippuu luonnollisesti kiinalaisten viranomaisten päätöksistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kaukas EloFolk kokoaa Suomen kärkiesiintyjiä tunnelmalliseen Juhlataloon
 2. Laulu raikaa jälleen Lulun karaokebaarissa elokuussa – Grande Finale on trilogiaksi kasvaneen näytelmäsarjan viimeinen osa
 3. Kansallispukuja tuuletetaan Hyvinkäällä ja Riihimäellä
 4. Hyvinkään koronavirusaltistus tapahtui keskushammashoitolassa, testitulokset valmistuvat keskiviikkona ja torstaina – "Potilaat eivät ole onneksi altistuneet"
 5. Kanta-Hämeessä kolme uutta koronatartuntaa viikossa – Tartuntalukujen kasvu ollut vähäistä
 6. Valioliigaseura Arsenal aikoo vähentää yli 50 työpaikkaa
 7. Yhdysvalloissa ulkoministeriön ylitarkastaja otti yllättäen lopputilin, edeltäjän erotti presidentti Trump
 8. Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea
 9. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 10. Saksan nopein nainen oli unohtanut vuoden kilpailutauon aikana melkein kaiken
 11. Tahko voitokas tyttöjen Superissa – Reetta Lehtinen ykköspalkittu
 12. Ilves lainaa toimettomia NHL-miehiä, nyt Tampereelle palaa Liigan paras maalivahti
 13. Harris, Rice, Warren vai joku muu? Bidenin kinkkinen valinta on viivästynyt
 14. Falcons pelaa lohkovoitosta – päättää runkosarjapelinsä kärkikamppailuun
 15. Auton väri ei kiinnostakaan autonostajia paljon – mielessä ovat ihan muut ominaisuudet

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Juuri nyt: Hyvinkään hammashoitolan henkilökuntaa altistunut koronavirukselle – vastaanottoaikoja joudutaan perumaan
 2. Hyvinkään koronavirusaltistus tapahtui keskushammashoitolassa, testitulokset valmistuvat keskiviikkona ja torstaina – "Potilaat eivät ole onneksi altistuneet"
 3. Moottoripyörä väisti autoa ja ajoi ulos tieltä Hausjärvellä – Molempia kuljettajia epäillään rikoksesta
 4. Kanta-Hämeessä kolme uutta koronatartuntaa viikossa – Tartuntalukujen kasvu ollut vähäistä
 5. Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen
 6. Kuljettaja ajoi hirviaidan läpi ulos tieltä Lopella
 7. Ammoniumnitraattia käyttävät niin maatalous, rakennusteollisuus kuin kapinallisryhmätkin – Beirutin kemikaalimäärän varastointi olisi Suomessa "yksiselitteisesti kiellettyä"
 8. Näköislehdessä tänään: Riikka Suominen ärsyyntyi avioliiton ulkopuolisen seksin demonisoinnista ja kirjoitti kirjan, jossa käydään vieraissa
 9. Thaimaalaistytön pitkä piina päättyi Riihimäellä – oleskelulupa tuli!
 10. Suomalaista retrodesignia lähetetään Hyvinkäältä Japaniin asti
 11. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 12. Arvaatko, kuinka paljon rahaa saa yhdestä tukkipuusta?
 13. Kuluttajille tarkoitetut kasvomaskit käyvät kaupaksi kuin vessapaperi keväällä – useissa Prismoissa ja Citymarketeissa tarjolla vain tyhjiä hyllyjä
 14. Mommilan kyläpuodilla yhteislauluilta – laulualueena poikkeuksellisesti Retro-kioskin piha
 15. Libanonin räjähdyksessä jo yli sata kuollutta, lehti vertasi näkymää maailmaloppuun

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.