Veneet karkailivat ja hajoilivat navakassa tuulessa tänään – purjeveneestä katkesi masto, soutuveneen mukaan lähti laiturikin

STT

Navakka tuuli on rikkonut veneitä ja temponut niitä laitureista tänään Suomen läntisillä merialueilla, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto.

Turun meripelastuskeskuksen mukaan 40-jalkaisesta purjeveneestä oli katkennut masto, ja se oli ajautunut karikolle Hiittisten pohjoispuolella Saaristomerellä. Veneessä ollut neljän hengen miehistö ei Meripelastuskeskuksen mukaan loukkaantunut onnettomuudessa.

Onnettomuuspaikalla oli kova merenkäynti ja tuulen voimakkuus oli noin 15 metriä sekunnissa.

– Katkeaminen on todennäköisesti johtunut vain tavallista voimakkaammasta tuulenpuuskasta. On kuitenkin hyvin vaikea sanoa, mistä tekijöistä katkeaminen on lopulta johtunut, arvioi meripelastusjohtaja Petri Kippola STT:lle.

Tehtävään hälytettiin pelastusalusten lisäksi apuun Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri.

Tuulennopeus ei Kippolan mukaan ole viimeisen vuorokauden aikana ollut poikkeuksellisen voimakas, mutta tuuli on silti aiheuttanut paljon tehtäviä Meripelastuskeskukselle.

– Tehtäviä on tullut esimerkiksi tuulen mukana karanneista veneistä. Kemiön saarella veneen mukana oli karannut laiturikin, jonka siviilit olivat hinanneet rantaan, Kippola kertoo.

Länsi-Suomen merivartiosto muistuttaa veneiden kiinnityksen tärkeydestä Twitter-tilillään .

Loukkaantumisilta on tehtävien runsaudesta huolimatta kuitenkin vältytty.

– Kustavissa tuuli oli saanut soutuveneen kaatumaan, jolloin kuljettaja joutui veden varaan. Tästäkin onneksi selvittiin säikähdyksellä ja mies onnistui uimaan rantaan, Kippola kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kirja kunnianosoituksena 60-vuotiaalle kaupungille – "Riihimäeltä löytyy valtavasti tasokasta kulttuurielämää"
 2. Näköislehdessä tänään: Sami Yaffa tyrmistyi paratiisirannan muoviroskasta ja teki sarjakuvakirjansa pahiksesta muovia lisäävän Plastimiehen
 3. Jukka Poika viihdytti toriyleisöä Lopella – viikon päästä luvassa rautalankaa ja taikuutta
 4. Maksuttomia maskeja on tulossa pian jakoon vähävaraisille Kanta-Hämeen kunnissa
 5. Korona ei ole toistaiseksi vaikuttanut kuntien väestönkehitykseen – kasvun uskotaan kuitenkin lisääntyvän lähivuosina
 6. Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä – jäsenkuntien alueella esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana
 7. Ilves-luotsi heitti pelaajat bussin alle, mutta nyt oli kiitosten aika: "Joskus totuus sattuu"
 8. Honka-puolustaja Heikkilä äimisteli joukkueensa puolustuspeliä: "Ihan poikkeuksellista"
 9. Sarjakuvat: Kun aalto löi rantaan muoviröykkiön, Sami Yaffa sai idean ensimmäisen sarjakuvansa teemaan – Nyt esikoissarjakuva on julkaistu
 10. JoMan voittosumalle ei tunnu löytyvän loppua miesten Superpesiksessä, nyt jo 14. voitto putkeen
 11. Heta Tuuri ponnisti korkeuden Suomen mestariksi
 12. Kristiina Mäkelän pää tietää, mitä väsyneiden jalkojen pitäisi tehdä
 13. Ven ja Karppinen olivat ylivoimaisia soudun EM-katsastuksissa – "Minä vain soudan, en tee valintoja"
 14. Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"
 15. Pertturi ravasi ruunaruhtinaaksi Ylivieskassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.