Sähköt ovat poikki yhä tuhansilta talouksilta Itä-Suomessa – Savon junaliikenne palaa normaaliin

Päivö teki tuhoja esimerkiksi Joensuussa. MINNA RAITAVUO / LEHTIKUVA

STT

Sähköt ovat palautuneet suurelle osalle talouksista, joilta ne Päivö-myrskyn mellastaessa katkesivat. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan kuudelta illalla ilman sähköjä oli vielä noin 5 000 asiakasta, joista suurin osa on Kuopiossa ja Juuassa.

Pahimmillaan myrsky vei sähköt jopa sadaltatuhannelta taloudelta. Sähkökatkoksia oli eniten Savon maakunnissa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa.

Pohjois-Karjalan Sähkön alueella sähköttömänä oli torstai-iltana kello seitsemän aikaan noin 3 300 asiakasta. Sähkövikojen kartoitus on nopeutunut helikopterilentojen ja asiakashavaintojen avulla.

– Kohteita on kuitenkin niin runsaasti ja niin laajalla alueella, että korjaustyö on hidasta, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Sähköyhtiö Savon Voiman alueella sähköttömien asiakkaiden määrä on saatu laskettua noin tuhanteen talouteen. Ilman sähköä oli enimmillään 40 000 asiakasta. Yhtiön markkinointipäällikkö Ari Holopainen kertoi STT:lle, että torstain aikana korjataan ensin keskijänniteverkko ja sen jälkeen kotitalouksiin sähköjakelun hoitava pienjänniteverkko.

Savon rataliikenne palaa normaaliin

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mika Kinnunen kertoo STT:lle, että kaatuneita puita raivataan edelleen, mutta raivaustöiden määrä on vähentynyt torstain aikana.

– Pääosa saadaan tämän päivän aikana raivattua, mutta mökkiteiltä saatetaan saada joitakin uusia havaintoja, arvioi Kinnunen.

Rataliikennekeskuksen mukaan myrskyn aiheuttamat viat Savon radalla on korjattu ja junaliikenne palaa normaaliin. Joensuu-Pieksämäki rataosalla on vielä vikoja ja rataosan junaliikennettä korvataan toistaiseksi linja-autoilla.

Tiistaista keskiviikkoaamuun riehunut Päivö-myrsky sekä kesäkuun lopun Uuno-myrsky tekivät tuhoja erityisesti Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Suomen metsäkeskuksen metsänjohtaja Anna Rakemaa arvioi Ylelle , että puustoa on kaatunut noin 20 miljoonan euron arvosta. Myrskyt kaatoivat metsää noin 0,5 miljoonan kuution verran.

Tällä hetkellä Ilmatieteen laitoksella ei ole Suomen alueella voimassa varoituksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"
 2. Mönkijäajelu päätyi ojaan Lopella – kuski oli humalassa
 3. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 4. Tammi-kesäkuussa kirjatut rikokset kasvoivat Hyvinkäällä viime vuodesta – huumerikoksissa kasvua 44 prosenttiyksikköä
 5. Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, ei uusia kuolemantapauksia – Vaasan ravintoloissa ehkä altistuksia
 6. Mommilan kyläpuodilla yhteislauluilta – laulualueena poikkeuksellisesti Retro-kioskin piha
 7. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 8. Hamilton kaahaa kohti kaikkien aikojen formulakuninkuutta – kuljettajakollegat ovat jo heittäneet pyyhkeen kehään
 9. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii
 10. Bensavoro haastoi huoltoasemayrittäjän oikeuteen – käräjäoikeus tuomitsi kauppiaan sakkoihin yksityisyyden suojan loukkaamisesta
 11. Hyvinkäältä tuntuva satsaus opetukseen koronatuen turvin – kova kisa osaajista kuntien kesken
 12. Kimi Patova ajoi Barcelonassa hyvin, mutta joutui ryöstetyksi kisan jälkeen – "Siinä oli arvokasta tavaraa"
 13. Koulut alkavat Hyvinkäällä, Riihimäellä, Lopella ja Hausjärvellä ensi viikolla – Kouluissa pyritään pitämään etäisyyttä ja välttämään turhia kontakteja
 14. Harrasteajoneuvot kokoontuvat Hyvinkäällä myös tänä kesänä – "Kerrankin pääsi rivistöön ja täytyyhän sitä nyt ainakin yksi autotapahtuma kesään mahduttaa"
 15. Rikoslakirikokset vähenivät Riihimäellä ja kasvoivat Lopella – Hausjärvellä määrä pysyi identtisenä viime vuoteen nähden

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.