Marin: Hallitus odottaa Hetemäen työryhmältä juhannukseen mennessä esitystä jälleenrakentamisesta

Pääministeri Sanna Marinin mukaan tavoitteena pitää olla, että laajoihin rajoitustoimiin tässä mittakaavassa ei enää tarvitsisi lähteä. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus odottaa ennen juhannusta konkreettista esitystä kansliapäällikkö Martti Hetemäen exit-työryhmältä siitä, miten syksyn budjettiriiheen valmistaudutaan ja millä tavalla seuraavina vuosina jälleenrakennusta pystytään tekemään.

Hallitus keskusteli tänään exit-työryhmän toisen vaiheen raportista. Marin sanoi toimittajille Helsingissä Säätytalon portailla, että tänään hallituspuolueiden kanssa käytiin lähetekeskustelu ja työryhmää evästettiin jatkoaskelmerkeistä.

– Meillä on iso urakka edessä myös julkisen talouden näkökulmasta, ja tähän kokonaisuuteen kävimme evästyskeskustelun ja odotamme konkreettisia esityksiä ennen juhannusta, hän sanoi.

Marin lisäsi, että myös tulevaisuudessa on isoja haasteita ja koronaepidemian mahdolliseen toiseen aaltoon pitää pystyä varautumaan.

– Isot tavoitteet ovat meillä edelleen voimassa. Pyrimme tietenkin tekemään politiikkaa, jolla saamme taloutta tasapainotettua pitkällä aikavälillä.

Hänen mukaansa pitää tehdä rakenteellisia uudistuksia, vahvistaa Suomen työllisyyttä ja tehdä sellaista politiikkaa, jolla yhteiskuntaa uudistetaan ilmastollisesti kestäväksi.

Marinin mukaan haastekerrointa on tullut huomattavasti enemmän, mutta edessä on samaa työtä, mistä on aiemminkin keskusteltu.

– Tavoitteena pitää olla, että laajoihin rajoitustoimiin tässä mittakaavassa ei enää tarvitsisi lähteä. Yhtenä evästyksenä annoin toiveen ministeriöiden suuntaan, että esitetään toiveita ja tarpeita, mitä (testaa, jäljitä, eristä, hoida) strategiaan toteutukseen liittyen on, hän sanoi.

"Tavoite 60 000 työllisestä pitää saavuttaa"

Marinin mukaan syntyneitä vaurioita ei voida korjata yhdessä hallituskaudessa.

Samoilla linjoilla oli valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.). Liiallisten leikkausten ja veronkorotusten sijaan hallituksen pitäisi hänen mukaansa tehdä päätöksiä myös rakenteellisista uudistuksista, joita ovat sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus tai työllisyyttä lisäävät toimet.

Kulmunin mukaan syksyyn mennessä pitäisi tehdä hallitusohjelman mukaiset päätökset vähintään 30 000 uudesta työllisestä sekä koko vaalikauden aikana 60 000 työllisestä.

– Ne nyt vähintään täytyy saada ja kyllä jää seuraavillekin vaalikausille kovasti työtä, että suomalaiset pääsevät töihin, Kulmuni sanoi toimittajille hallituksen neuvotteluiden jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pääkirjoitus: Ruohonjuuritason kehut ilahduttavat
 2. Osa Riihimäen yrittäjistä saa uuden puhelun robotilta – Järjestelmä petti ensimmäisellä soittokierroksella
 3. Näköislehdessä tänään: Se ei ollut HIV, eikä se ollut borrelioosi, sen aiheutti paarma – Antti Kuparinen joutui kokemaan pureman rajut seuraukset
 4. Riihimäen Marttojen Pesutuvassa on kahviteltu kesäisin jo 20 vuotta – "Se on kyllä ihana paikka", kehuu puheenjohtaja kaupunginmuseon vehreää pihapiiriä
 5. Kallioinen sivusi jälleen finaalin SE:tä – "Hyvät päivät oli"
 6. Hyvinkäällä torjuttiin myrskyvahinkoja maanantaina
 7. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä viidellä paikkakunnalla
 8. Ohisalo Ylellä: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille kaavaillut jalkapannat eivät toteudu
 9. Hyvinkäällä ja Nurmijärvellä ei ilmennyt uusia koronatapauksia – tilanne Keusoten alueella rauhallinen
 10. Japanin rankkasateissa kuollut jo ainakin 50 ihmistä
 11. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 12. Finnair kuljetti kesäkuussa 96 prosenttia vähemmän matkustajia kuin vuosi sitten
 13. Merikuljetusten määrä laski, kertoo Tilastokeskus – matkustajia merellä oli vain kahdeksan prosenttia vuoden takaisesta määrästä
 14. NFL-tähdelle arvokkain sopimus – 10 vuoden aikana voi tienata yli 500 miljoonaa taalaa
 15. Koronaeristyksissä oleva kuningatar Elisabet tekee minkä voi kuningasperheen maineen pelastamiseksi

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 2. Kira Boesenista tulee Riihimäen Nuorisoteatterin uusi rehtori – Sanna Saarelan seuraaja aloittaa syyskuun alussa
 3. Jehovan todistajien valtakunnansalin tuhopoltto ei ratkea käräjillä, sillä syytetty on kuollut
 4. Vanhankirkonsillan rakentaminen alkaa – kritisoijat pelkäävät kustannusten nousevan 5,4 miljoonasta
 5. Näköislehdessä tänään: Jukka Ylitalon autokokoelman arvo jo satojatuhansia – "Ensisijaisesti ostan näitä kiinnostuksen takia"
 6. Riihimäen varuskunta avaa lauantaina porttinsa
 7. Porvoonväylän kuolonkolarista lisätietoja – henkilöauton kuljettaja oli vasta 17-vuotias
 8. Arvaatko, kuinka paljon rahaa saa yhdestä tukkipuusta?
 9. Maailman tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Ennio Morricone on kuollut – "Yksi suurimmista kautta aikojen"
 10. Viihde: Lulun baari aukeaa elokuussa, Ella ja kaverit ovat jo ovella – "On kiva päästä hetkeksi teatteriin ja unohtaa kaikki"
 11. IS: Televisiokuuluttaja Arja Tuomarila on kuollut 78-vuotiaana
 12. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 13. Virolaisyritykset ostavat yhä enemmän suomalaisyrityksiä ja niiden brändejä – tytäryhtiöiden perustamisia silti enemmän
 14. Melkein joka taloudessa on kaapeissa hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa
 15. Riihimäen Marttojen Pesutuvassa on kahviteltu kesäisin jo 20 vuotta – "Se on kyllä ihana paikka", kehuu puheenjohtaja kaupunginmuseon vehreää pihapiiriä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.