Yle ja Ylä-Satakunta-lehti yhteistyökokeiluun: Ylen alueuutisia lehden verkkosivuille

Yhteistyö on Ylen mukaan kokeilu, jossa ei liiku rahaa. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Yle ja Ylä-Satakunta-lehti ovat sopineet yhteistyökokeilusta, jossa Ylen alueellinen uutissisältö tulee saataville Ylä-Satakunta-lehden digitaalisilla jakelualustoilla.

Ylen alueellisia uutisia Pirkanmaalta, Satakunnasta ja Etelä-Pohjanmaalta on tästä lähtien nähtävillä uutissyötteenä Ylä-Satakunnan verkkosivuilla. Yhteistyössä ei liiku rahaa.

Ylen uutissisältöä on aiemminkin ollut ulkopuolisilla sivustoilla, mutta nyt aloitettava yhteistyökokeilu on kokonaisvaltaisempi ja teknisesti uudenlainen, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen. Ylä-Satakunta-lehden käytettävissä ovat kaikki alueuutiset kolmesta lähimaakunnasta.

Sopimus on voimassa vuoden 2021 loppuun. Toiveissa on saada kehitettyä malli, jota muutkin paikallislehdet voisivat hyödyntää.

– Jos kaikki menee hyvin ja kysyntää on, jossain vaiheessa ensi vuoden puolella aletaan varmaan miettiä, voisiko toimintaa laajentaa, Jokinen kertoo STT:lle.

Paikallisimmat uutiset tehdään paikallisesti

Ylä-Satakunnan päätoimittaja Jukka Huikko sanoo STT:lle, että Ylä-Satakunta saa yhteistyöstä lisäarvoa verkkosivuilleen. Huikko sanoo, että Ylä-Satakunnan verkkosivuston kantavana ajatuksena on, että sivustolla käydään lehden omien uutisten lisäksi myös muiden syiden vuoksi.

– Jotta voimme kertoa ilmoittaja-asiakkaille, että siellä on oikeasti liikennettä. Me olemme rakentaneet sivustolle muitakin palveluita. Siellä on esimerkiksi paikallisen juna-aseman aikataulunäyttö. Näitä on viritteillä ja suunnitelmissa muutoinkin, hän sanoo.

Jouko Jokisen mukaan kokeilulla haetaan molemminpuolista hyötyä: lisää silmäpareja Ylen sisällöille ja toisaalta rikkaampaa sisältöä paikallislehden sivustoille.

Jokinen ei näe järjestelyn uhkaavan paikallismedioita, sillä Ylen uutiset kuntatason asioista ovat kuitenkin varsin harvassa.

– Lukija saa kerralla vähän suuremman katsauksen ympäristön uutisiin, mutta varsinainen paikallinen anti tulee sieltä paikallistoimituksista, eihän se mihinkään muutu, Jokinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Isänsä taposta epäilty parikymppinen mies vangittiin Jyväskylässä – epäillään myös tapon yrityksestä
 2. Hyriasta lähtee todistus 221 valmistuneelle – Tässä nimet
 3. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 4. Hyvinkään Liikenne ajaa paikallislinjat ainakin lähivuosina – kaupunki päätti jatkaa sopimusta nykyisillä ehdoilla
 5. Päihtyneen nuoren matka katkesi
 6. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 7. Lopen lukio menestyi parhaiten lukiovertailussa – Hyvinkään yhteiskoulun lukio jäi kauimmas kärjestä
 8. Jeesaa kaveria -keräys alkaa Willan Red Carpet -aulassa ensi viikolla – sinne voi viedä ruokaa, pesutarpeita tai uusia kesävaatteita
 9. Riihimäen sivistysjohtajan virkaan 24 hakijaa – mukana myös paikallisia nimiä
 10. Ravintolat avaavat oviaan 1.6. alkaen – "Tässä tilanteessa on toivottava, että ihmiset kokevat ulkona syömisen omanlaisena lomakohteena"
 11. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies
 12. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 13. Pelastuslaitos: Tie 25 saadaan auki iltakymmenen aikaan – kolarissa menehtyi henkilöauton kuljettaja
 14. Näköislehdessä tänään: Eläkejohtaja: Talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 15. Hangonväylän kuolonkolarin rikostutkinta loppusuoralla – "Tapahtumien kulku viittaa siihen, että henkilöauton kuljettaja on ajanut tahallaan vastaantulevien kaistalle"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.