Nordean liikevoitto niiasi hieman alkuvuonna – "talouden toipumiskykyä on liian aikaista arvioida"

Nordean liikevoitto laski tammi-maaliskuussa 599 miljoonaan euroon. Vuotta aikaisemmin vastaava luku oli 621 miljoonaa euroa. LAURA UKKONEN / LEHTIKUVA

STT

Pankkikonserni Nordean liikevoitto laski tammi-maaliskuussa 599 miljoonaan euroon. Vuotta aikaisemmin vastaava luku oli 621 miljoonaa euroa.

Vastaavankaltaista laskua konsernilla oli liiketoimintansa tuotoissa. Liiketoiminnan tuotot olivat vuosineljänneksellä noin kaksi miljardia euroa, mikä on viisi prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Nordean konsernijohtaja Frank Vang-Jensen sanoo, että pankin tulokseen on oltava tyytyväinen koronaviruksen aiheuttamissa haastavissa markkinaolosuhteissa.

– Olemme edenneet suunnitelmien mukaisesti kohti taloudellisia tavoitteitamme haastavista markkinaolosuhteista huolimatta, ja olen tyytyväinen ensimmäisen neljänneksen tulokseemme. Korkokate nousi 5 prosenttia ja palkkiotuotot 4 prosenttia vuoden 2019 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna, Vang-Jensen sanoo tulostiedotteessa.

– Liiketoiminnan tuotot laskivat 5 prosenttia, sillä rahoitusmarkkinoiden viimeaikainen levottomuus vaikutti negatiivisesti nettotulokseen käypään arvoon arvostettavista eristä. Olemme vähentäneet kuluja suunnitelmien mukaisesti. Ne ovat pienentyneet 8 prosenttia, ja kulu/tuotto-suhde on näin ollen pysynyt ennallaan 57 prosentissa.

Lainanlyhennysvapaita ja etätöitä

Vang-Jensenin mukaan koronaviruskriisin kestoon ja sen taloudellisten vaikutusten laajuuteen liittyy yhä paljon kysymysmerkkejä, ja talouden toipumiskykyä on liian aikaista arvioida. Hän sanoo, että Nordea tekee kaikkensa auttaakseen asiakkaitaan, huolehtiakseen työntekijöidensä turvallisuudesta ja pitääkseen pankin toiminnan käynnissä.

Pankki on esimerkiksi tarjonnut asiakkailleen lainanlyhennysvapaata ja saanutkin jo yli 60 000 lyhennysvapaahakemusta. Pelkästään maaliskuussa niitä tuli yritysasiakkailta yli 13 miljardin euron arvosta. Yli 70 prosenttia Nordean työntekijöistämme on tällä hetkellä etätöissä.

– Olemme sitoutuneet saavuttamaan vuodelle 2022 asettamamme taloudelliset tavoitteet. On liian aikaista tehdä johtopäätöksiä covid-19-pandemian taloudellisista seurauksista, mutta olemme varautuneet tekemään toimenpiteitä taloudellisten vaikutusten pienentämiseksi, kun aika on oikea, Vang-Jensen jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Isänsä taposta epäilty parikymppinen mies vangittiin Jyväskylässä – epäillään myös tapon yrityksestä
 2. Hyriasta lähtee todistus 221 valmistuneelle – Tässä nimet
 3. Hyvinkäällä ei viikkoon uusia koronatapauksia – Muualla Keusoten alueella kaksi uutta tartuntaa
 4. Hyvinkään Liikenne ajaa paikallislinjat ainakin lähivuosina – kaupunki päätti jatkaa sopimusta nykyisillä ehdoilla
 5. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 6. Päihtyneen nuoren matka katkesi
 7. Lopen lukio menestyi parhaiten lukiovertailussa – Hyvinkään yhteiskoulun lukio jäi kauimmas kärjestä
 8. Riihimäen sivistysjohtajan virkaan 24 hakijaa – mukana myös paikallisia nimiä
 9. Jeesaa kaveria -keräys alkaa Willan Red Carpet -aulassa ensi viikolla – sinne voi viedä ruokaa, pesutarpeita tai uusia kesävaatteita
 10. Ravintolat avaavat oviaan 1.6. alkaen – "Tässä tilanteessa on toivottava, että ihmiset kokevat ulkona syömisen omanlaisena lomakohteena"
 11. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies
 12. Hyvinkäällä ei edelleenkään uusia koronatartuntoja – Maanantaina vain Nurmijärven lukema rumeni
 13. Pelastuslaitos: Tie 25 saadaan auki iltakymmenen aikaan – kolarissa menehtyi henkilöauton kuljettaja
 14. Näköislehdessä tänään: Eläkejohtaja: Talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 15. Hangonväylän kuolonkolarin rikostutkinta loppusuoralla – "Tapahtumien kulku viittaa siihen, että henkilöauton kuljettaja on ajanut tahallaan vastaantulevien kaistalle"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.