Keskustelu
Viimeisin kommentti: 31.7.2012 - 19.15

Ollaan sitten suomalaisia.

Ollaan sitten suomalaisia

Pekka Lounela:Pekka Lounela (20. elokuuta 1932 Helsinki – 2. joulukuuta 2002 Helsinki) oli suomalainen kriitikko, pakinoitsija, kirjailija ja runoilija.

Lainailen tästä Pekka Lounelan kirjasta ihan estottomasti muutamia mielipiteitä. Katson hänen kuuluuvan sarjaan ”näkijät” kuten esimerkiksi Olavi Paavolainen ja Hannu Salama. Kyseinen Pamfletti julkaistiin jo v. 1959. Hämmästyttyvän samankaltainen ilmiö vallitsee juuri nyt Suomen Mediassa ja kulttuurielämässä. Vai katsooko joku nyky-vasemmistolainen Paavo Arhinmäen olevan kultturi-ihminen? Uskooko joku tosissaan että valtamediamme poikkeaa jotenkin Kiinan, Pohjois-Korean,Venäjän, Valko-Venäjän tms. valtioiden Medioista ? Pääseekö poikkeavat mielipiteet ja faktat esille missään muualla kuin erilaisissa blogeissa, Facebookissa tai varsinkin vanhemman väestön tietoisuuden ulkopuolisissa sivustoissa ? Painettu sana ja Radion ja TV:n uutiset ja hölynpöly ovat heille edelleenkin korkeinta totuutta. Siksi löydämme edelleenkin aivan ulalla olevia kansalaisia, jotka uskovat Demareihin, RKP:n, Kokoomukseen ja jopa kommunisteihin. Säälittävää !

Tuosta Pekan kuolemasta on nyt kulunut kohta 20-vuotta. Hän oli Kekkosen ja vielä nykyisinkin vallassa olevien piirien joukossa häirikkö. Mielestäni Perussuomalainen jo paljon ennen kuin tämä puolue astui esiin.

Siis katsotaan nyt joitakin asioita suhteessa kulttuuriin, poliittiseen valtaan ja Mediaan. Kertokaa nyt miten hän oli väärässä ?
Tuo sanonta juontaa juurensa tästä:”Arwidsson kehotti suomalaisia etsimään ominta olemustaan historiasta. Hänen mukaansa suomalaiset olivat jo kansa, joka ei vain aikaisemmin ollut tiedostanut asemaansa. Arwidssonin kansakäsitys tiivistyi oman ja vieraan vastakkainasetteluun. Hän halusi juuria vieraat vaikutteet, mikä osoittautui ristiriitaiseksi. Suomen kulttuuri oli tiiviisti sidoksissa entisen emämaan, Ruotsin, ja silloisen emämaan, Venäjän, perintöön. Arwidssonin suuhun laitettu lentävä lause ”Ruotsalaisia emme enää ole, venäläisiksi emme tahdo tulla, olkaamme siis suomalaisia” (Svenskar äro vi inte längre, ryssar vilja vi inte bli, låt oss alltså bli finnar") oli myös G. M. Armfeltin piirin johtotähtenä Suomen asiain komiteassa.

Hieman lainauksia Lounelalta ja pientä vertailua nykypäivään jos sallitte ja vaikka ette sallisikaan,niin kuitenkin.

Kun olimme Ruotsi-Suomi niin olimme todella Impivaaralaisia Juntteja vailla mitään oikeuksia. Lukekaa kaikki lukutaitoiset historiaamme. Tämä ei ole historian oppikirja. Kun olimme Venäjän vallan alla oleva suurruhtinaskunta niin olimme varsinkin Aleksanteri II:n aikana varsin itsenäinen ja paljon nykyistä itsenäisempi valtio.

Venäjän vallankumouksen jälkeen 1917 itse asiassa menetimme itsenäisyytemme huolimatta”torjuntavoitosta” 1939-1945 sodissamme. Päädyimme lopulta Kekkosen aikaan . Muistin virkistämiseksi Vankileirien saaristo kiellettiin ja se julkaistiin Ruotsissa, Vänrikki Stoolin tarinat taas kiellettiin Ruotsin vallan aikana ja se julkaistiin myös Ruotsissa 1877 jne.

Neuvostoliitto aloitti ”Neuvostokansalaisen” rakentamisen pakolla eli koetti liittää yhteen hyvin monia kansalaisuuksia ja kulttuureja (Ukraina,Tsekki,Unkari.Saksa.Viro,Latvia,Liettua jne. loputtomiin). Tänään voimme nähdä että se ei 45-vuoden pakkotoimista huolimatta onnistunut.

Uskooko joku tosissaan tänään 2012 että yhteinen valuutta Euro voisi yhdistää 27 erilaista kulttuuria Euroopassa ??? Uskooko joku tosissaan että Euroopan Liittovaltio voisi toteutua yhteisen rahan kautta ?

Se ei ole realistista missään mielessä! Koko homma olisi pitänyt rakentaa aivan toisella tavalla eli kansallisvaltioiden yhteisellä agendalla,(Liittovaltio) ei sijoittajien spekuloimalla rahalla.

Sitten hieman Pekka Lounelan ja hieman muidenkin lainauksia jo yli 50-vuotta sitten. Ennen sitä juttua tuntemieni kansanedustajien mielipiteistä Jutta Urpilaisesta ja Jyrki Kataisesta. He myöntävät oikeasti että tämä Peruskoulun opoettaja Jutta on tosiasiassa paras vain takaapäin. Kuitenkin vedotaan että hänellä on samat asiantuntijat kuin ennenkin. Tämä on kyllä tosiasia. Oletteko kuulleet että joku asiantuntija olisi esittänyt ministerinsä vastaisia analyysejä? Jos olisi niin hän olisi entinen virkamies. Maalaisliiton vanha konkari Johannes Viroilainen tiivisti tämän asian totemalla”Mie teen päätökset ja te teette perustelut”. Silleenhän se menee nytkin!

Seuraavat mielipiteet kohdistuvat Lounelan suusta pääosin Mediaan ja kulttuuriin eli medialle ja toimittajille 1959:”Toimittajan tehtävänä ei ole kertoa mitä hän jostakin aiheesta ajattelee.Hän selittää mitä muiden tulisi ajatella hänen työnantajansa mielestä”. Ja hieman jatkoa Pekalta:”toimittaja esittää asiasta edustamansa aatteen kannalta edullisimmat puolet”. (Suora lainaus.) Ilmankos Pekka Lounela oli boikotissa.

Hieman kritiikkiä Lounelalta:”Lehden velvollisuus on välittää intressiryhmälleen muitakin kuin mieluisia mielipiteitä ja siksi kaikenlaiset kannanototot on periaatteessa sallittava,”

Tämän mielipiteen tarkoitus ei ole loukata ketään yksittäistä toimittajaa, mutta toivoa että edes lukisitte jutun. Ymmärrän toki että lehdellä on monia intressipiirejä eli taloudellisia ja henkisiä. Voidaan myös käyttää termiä ”julkaisija”.Niihin tosin kuuluu paljon ns. ulkopuolisia kuten rahoittajia ja ilmoittajia, jotka katsovat oikeudekseen puuttua lehden sisältöön koska ohentavat hallussaan olevea kukkaroa. Näiden tahojen painostus tapahtuu ns.”kulissien takana”. Raha hallitsee alaa totaalisesti.

Jouko Tyyri tekaisi pienen runon tai ajatelman, joka kuuluu näin:

”Raha, arvo virka- ja kumma kyllä myös naisvalta ovat väkivallan sukua, jota on ilo ja velvollisuus vastustaa tarjoamatta mitään tilalle.Eniten kauhistuttaa väen ahdasmielinen valta,sillä enemmistö on oikeassa vain väärin perustein.”

Ajatelkaa ihan itse, lukekaa muutakin kuin lööppejä!

Taisto Orre
Perussuomalainen valtuutettu

kalervo1

Kommentit (3)

Kommentit

Timo Soini on mukava ja sanavalmis mies. Perussuomalaiset saivat vaaleissa Suomen itsenäisen historian suurimman vaalivoiton. Silti Soini johti joukkonsa oppositioon. Hän ei voinut osallistua hallitukseen, joka tukee velkaisia euromaita. “Itseään ei voi pettää”. Noilla sanoilla Soini vei itsensä lisäksi 38 muulta kansanedustajalta mahdollisuuden vaikuttaa isänmaan asioihin.

Noilla sanoilla yhden miehen vimma käveli puolen miljoonan suomalaisen äänestäjän unelmien yli.

Sama vimma ajaa Soinia muussakin. Presidentinvaalit olivat Soinille eurovaalit.

Kuntavaalejakin Soini näyttää käyvän euron vastustamisen merkeissä, vaikka kuntavaaleissa on kysymys hyvinvointivaltiosta.

Perussuomalaiset ovat kirjoittaneet nimensä vuoden aikana neljään välikysymykseen. Kolme näistä koski Euroopan kriisiä.

Eurokeskustelussa Soini päästelee täysillä. On täytettyä pingviiniä, kebabkioskia, Kardemumman yötä ja lippalakkipäisiä vesimeloneja. Kun Soini pitää puheenvuoron muusta kuin eurosta tuntuu kuin hänen intohimonsa olisi jossain aivan muualla.

Soini kohtelee puolueensa äärioikeistolaisia, jopa oikeudessa rasismista tuomittuja, pitkämielisesti.

Voi vain kuvitella Soinin lempeää otetta, jos joku perussuomalainen kärkipoliitikko ilmaisisi tukensa eurolle.

JK. Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari on verrannut homoutta kehitysvammaan keskustelupalsta Hommaforumilla ja siitä on jätetty tutkintapyyntö
Päijät-Hämeen poliisille. Perussuomalaista politiikkaa?

Lööpix

Kukahan nyt sotki valtionpolitiikkaa ja Eu politiikkaa kuntavaaleihin ? Nimimerkki oli hyä eli LÖÖPIX. Kuntavaaleihin kyllä vaikuttaa esimerkiksi 3,4 Miljardin vähennykset kuntien valtionavusta. Minnehän ne menivät? Nykyhallituksen päätöksiin vaikuttaa eniten Perussuomalaisten pelko. Eivät PS:t vastusta Euroa yhtään sen enempää kuin muutkaan suomalaiset. Euro tai Markka ei ratkaise ongelmia mihinkään suuntaan. Liittovaltio ratkaisisi.

kkk