Opinnot mielessä? Hämeen kesäyliopisto on avoin kaikille ja toimintaa on ympäri vuoden

Tarjoamme monipuolisesti avoimia yliopisto-opintoja, ammatillisia täydennyskoulutuksia, kielikursseja ja harrastekursseja. Lisäksi järjestämme Lasten korkeakoulutoimintaa ja Ikääntyvien yliopiston luentoja

Mainos | Hämeen kesäyliopisto on avoin kaikille, ikään ja pohjakoulutukseen katsomatta. Koulutuskoordinaattori Sini Saarisen mukaan erilaisissa opinnoissa onkin opiskelijoita lapsista varttuneempiin.

– Pohjakoulutusvaatimuksia ei lähtökohtaisesti ole ja opiskelijoiden ikähaitari on laaja, hän kertoo. Meillä on monipuolinen valikoima oppiaineita opiskeltavaksi ja teemme tiivistä yhteistyötä useiden avoimien yliopistojen kanssa. Avoimia yliopisto-opintoja järjestetään yhteistyössä Helsingin, Tampereen, Jyväskylän, Turun, Oulun, Lapin, Taideyliopiston ja Itä-Suomen yliopistojen kanssa. Opinnot vastaavat laajuudeltaan sekä vaatimuksiltaan kyseessä olevan yliopiston opetusta ja opintosuoritukset voi myöhemmin hyväksyttää osaksi tutkinto-opintoja.

– Voit opiskella esimerkiksi oikeus-, kasvatus-, kauppa- ja yhteiskuntatieteitä sekä kieli- ja viestintäopintoja. Opiskelu on joustavaa ja onnistuu myös työn ohessa, sillä opetus keskittyy lähinnä ilta- ja viikonloppuaikaan, Saarinen kertoo.

Oikeustieteen opinnoista järjestetään kaikille kiinnostuneille maksuton infotilaisuus 7.6.2022 kello 17–19.

Infotilaisuus toteutetaan etänä Zoomilla, jonne ennakkoilmoittautuneet saavat osallistumislinkin. Infoon voi ilmoittautua Hämeen kesäyliopiston nettisivujen kautta, eikä se sido opintojen aloittamiseen. Oikeustieteen opinnot sopivat erinomaisesti ammatillisen osaamisen kehittämiseen ja tarjoavat uusinta oikeustieteellistä tietoa, jota voi hyödyntää eri ammattialoilla ja monenlaisissa työtehtävissä. Tutkinto-opiskelijaksi voi hakeutua avoimen yliopiston väylän kautta ilman valintakoetta suorittamalla tietyn määrän avoimia yliopisto-opintoja.

Ammatillisen osaamisen kehittäminen nostattaa suosiotaan

Avoimen yliopisto-opetuksen lisäksi kesäyliopistossa on saatavilla eri alojen ammatillista täydennyskoulutusta. Koulutukset tarjoavat mahdollisuuden itsensä kehittämiseen ja ammatillisen osaamisen vahvistamiseen. Tarjolla on myös koulutusten maksuttomia infotilaisuuksia, joihin voi tulla kuulemaan ja kysymään koulutuksesta tarkemmin.

Monipuolinen tarjonta kaikenikäisille

Kesäyliopisto järjestää myös abi- ja lukiolaiskursseja, kielikursseja, ikääntyvien yliopiston luentoja, lasten korkeakoulutoimintaa ja harrastepohjaisia kursseja. Esimerkiksi lasten korkeakoulutoiminta on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille ja kevään sekä syksyn luentosarjojen lisäksi järjestämme kesällä kaksi päiväleiriä. Ensimmäinen päiväleiri järjestetään 13.06.–17.06.2022 ja toinen 02.08.–04.08.2022. Kesäkuun leirillä tutustutaan energiatieteeseen ja elokuussa seikkaillaan Hattelmalan alueella.

– Harrastepohjaisia kursseja on muun muassa kirjoittamiseen, näyttelemiseen, esiintymistaitoihin, hyvinvointiin sekä laulamiseen liittyen. Jokainen löytää varmasti jotain itseä kiinnostavaa tarjonnastamme, Saarinen vakuuttaa.

Myös verkko-opintoja tarjolla

Opiskelu Hämeen kesäyliopistossa on joustavaa, sillä monia opintoja voi tehdä työn ohessa ja joitakin opintoja voi suorittaa reaaliaikaisesti etänä.

– Sinulla voi olla erilaisia tavoitteita opiskelussasi. Voit esimerkiksi treenata tulevia yliopiston pääsykokeita varten, kerryttää opiskelutaitojasi tai tutustua yliopisto-opintoihin. Voit myös hakea oppiaineesta riippuen yliopistoon avoimen yliopiston väylän tai muiden erillishakujen kautta. Saarinen kertoo myös, että monet suorittavat avoimia yliopisto-opintoja joko omaksi ilokseen tai kehittääkseen ammatillista osaamistaan.

Hämeen kesäyliopiston henkilökunta palvelee sinua erilaisissa opintoasioissa. Tutustu moniin mahdollisuuksiin sivuillamme ja aloita opintosi meillä!

Koulutustarjonta

Tilaa uutiskirjeemme.

Löydät kesäyliopiston myös Facebookista ja Instagramista /@hameenkesayliopisto

Hämeen kesäyliopisto on aloittanut toimintansa vuonna 1972. Kesäyliopiston keskeisenä tehtävänä on maakunnan ja sen asukkaiden osaamisen ylläpitäminen ja edistäminen. Ympärivuotinen koulutustoimintamme perustuu laajaan yhteistyöverkostoon.

Järjestämme koulutusta Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Forssassa, verkossa ja tarpeen mukaan muualla Hämeessä. Opiskelu kesäyliopistossa on avointa kaikille kiinnostuneille.