Mainos: Tempur

Äiti antoi vinkin ja nyt golfari Mikko Korhosen matkalaukussa on aina oma tyyny – miksi?

Kaksinkertainen golfin European Tour -voittaja Mikko Korhonen on huomannut käytännössä, miten suuri merkitys kentän ulkopuolisilla asioilla on palautumiseen ja sitä kautta harjoitteluun ja pelaamiseen. Tyyny on ihan pääasia.

Mikko Korhonen.

Mainos | Koska palautuminen tapahtuu pääasiassa yön aikana, kaikkien tulisi huolehtia nukkumisergonomiasta. Myös golfari Mikko Korhosta alkoi kiinnostamaan, miten hän voisi parantaa kehon ja mielen palautumista.

- Palautumisen ongelmat olivat hyvin tavallisia. Yöunet olivat ajoittain huonoja ja alaselkä oli usein kipeä aamuisin. Aloin miettiä, että tarvitsen Tempur-sängyn ja tyynyn, hän kuvailee.

Alun perin Korhonen on tutustunut Tempuriin vanhempiensa kautta.

- Heillä on kotona ja loma-asunnossa Tempur-patjat ja tyynyt käytössään, ja siksi tiesin, että kyseessä ovat hyvät tuotteet, hän kertoo.

Mikko otti yhteyttä Tempur Brand Storeen, jossa haluttiin tutkia Suomen menestyneimmän golffarin unen laatua. Aluksi Mikko täytti unipäiväkirjan ja -kyselyn, joiden avulla kartoitettiin nukkumista ensin vanhalla sängyllä ja sitten Tempur-sängyllä.

- Jo lyhyen tutustumisen jälkeen tunsin Tempurin olevan se minun juttuni. On mukava tulla maailmalta kotiin, kun tietää mitä hyvää voi odottaa omalta nukkumiselta ja palautumiselta. Muutos on ihan selkeä. Huomaan, että jaksan paljon paremmin treenata, kun nukun hyvin, hän kertoo.

Nyt Korhonen on nukkunut uudessa vuoteessa vajaan vuoden ajan ja suositteleekin Tempuria muille. Unella on todella iso merkitys palautumiseen.

Testaa Tempurin patjanvalintakoneella, mikä patja sinulle sopisi parhaiten.

Heräily ja kivut katosivat

Aiemmin Korhosella oli käytössään tavallinen, kuitutäytteinen tyyny ja joustinpatja. Unipäiväkirjan mukaan Korhonen nukkui vanhassa sängyssään noin 7-8 tuntia yössä. Hän käytti nukahtamislääkkeitä 1-2 kertaa viikossa. Tuolloin hän kääntyili yön aikana useita kertoja ja koki, että uni oli katkonaista.

Hän itse arvioi, että yöllinen heräily johtui osittain stressistä sekä perheen pienen vauvan valvottamisesta. Tempurista oli apua tähän tilanteeseen. Korhonen on kokenut nukkuvansa nyt selvästi paremmin kuin yleensä. Entiseen verrattuna nukahtaminen on ollut helpompaa ja päivät energisempiä.

- Patja on hyvin erilainen kuin aikaisempi, mutta siihen tottui silti helposti. Huomasin vireyden lisääntyneen ja, että aamuiset selkäkivut olivat poissa. Kroppa on ollut levänneemmän oloinen, enkä ole heräillyt yön aikana samalla tavalla, hän kuvailee.

Tyynystä tuli mukava matkakaveri

Ombracio-tyyny on Mikko Korhoselle paras valinta.

Korhonen on ollut erittäin tyytyväinen myös Tempur-tyynyyn. Hänen mukaansa se tukee niskaa, auttaa hyvän nukkuma-asennon löytämisessä ja nopeuttaa nukahtamista – aivan kuten patjakin.

- Tyyny on tuntunut todella hyvältä alusta asti. Matkustan normaalioloissa paljon ja nukun noin 200 yötä vuodessa hotellissa. Nykyään otan Tempur-tyynyni aina reissuun mukaan. Se takaa hyvät yöunet missä tahansa sängyssä, hän kertoo.

Viimeiset kuukaudet Korhonen on nukkunut poikkeustilanteesta johtuen omassa sängyssään, mutta heinäkuussa tyyny pääsee taas reissaamaan hänen mukanaan ympäri maailmaa.

- Kiertue-elämäni jatkuu siitä taas isolla sykkeellä jouluun asti. En ole 15 vuoteen ollut näin pitkää pätkää Suomessa, joten varmasti kotona olo on tehnyt myös hyvää. Mutta tuntuu tosi hyvältä palata taas pelaamaan, Korhonen luonnehtii.

Mikon valinta on moneen eri asentoon sopiva Ombracio-tyyny. Valitse omasi tyynynvalintakoneella!

Avasitko jo golf-kauden? Videolla Mikko Korhonen antaa parhaan vinkkinsä hole in onen tekemiseen:

Fysioterapeutti ja nukkumisergonomian asiantuntija Jukka Tujunen perustelee miksi kaikkien kannattaa hankkia aito TEMPUR-tyyny ja pitää sitä mukana matkoillakin

Yksilöllisesti sopivalla tyynyllä parannat nukkumisergonomiaasi ja unesi laatua. TEMPUR-tyyny muotoutuu pääsi ja niskasi muotojen mukaan. Näin tyyny tukee kaularankaa optimaalisesti, ja hartiaseutusi rentoutuu ja palautuu päivän rasituksista. Aamulla heräät levänneenä, ilman niska- ja hartiakipuja.

TEMPUR-tyynyn hyödyt ovat enemmän kuin rahan arvoiset

Jukka Tujunen.

TEMPUR tyynyjen anatomisesti oikea muoto ja painetta vähentävät ominaisuudet lievittävät tehokkaasti niska-hartiaseudun kipuja ja niskan jännitystä. Tyynyt vähentävät jopa noista syistä johtuvaa migreeniä. TEMPUR-tyynyt muotoutuvat yksilöllisesti sopiviksi ja tuovat niskalle tuen sekä mukavuuden. Oikeanlainen tyyny lieventää kuorsausta ja uniongelmia sekä mahdollistaa oikeanlaisen nukkumisergonomian, joka lievittää jopa alaselän kipuja.

Sopivan tyynyn valinta

Sinulle sopivimman tyynyn valintaan vaikuttavat nukkuma-asentosi, hartioidesi leveys ja kaulasi pituus, patjasi upottavuus sekä sinun mieltymyksesi joko vahvaan tukeen tai pehmeään tuntemukseen.

Uusi tyyny etsinnässä? Nyt tyynyn ostajalle kylpytakki (arvo 69 €) kaupan päälle.