Bensavaras vie kauppiaalta koko myyntipäivän katteen

AAMUPOSTI | Bensavarkauksia on uusmaalaisilla huoltoasemilla ryhdytty estämään pitämällä polttoainemittarit lukittuina.

Tällöin asiakas joutuu käymään kassalla mittareiden avaamista, mutta tämäkään ei estä röyhkeimpiä tankkaajia poistumasta paikalta maksamatta.

Hyvinkäällä Kehäkujan Teboilia pitävä Iiro Myllyvirta näkee bensavarkaudet ilmiönä, joka vain valitettavasti on olemassa.

– Puhutaan niin pienikatteisesta tuotteesta, että koko päivän kate häviää yhdellä tankkauksella, hän harmittelee..

Bensavarkaudet eivät ole aivan päivittäisiä, mutta niitä tapahtuu sekä Keski-Uudellamaalla että Kanta-Hämeessä useammin kuin kerran viikossa.

Komisario Ilkka Iivari Kanta-Hämeen poliisista sanoo, että poliisin on usein melko vaikea päästä bensavarkaiden jäljille.

– Valvontakameran kuva ei aina ole niin kovin hyvälaatuista. Ja vaikka kuvasta saisi selvän, autossa voi olla toiseen autoon kuuluvat rekisterikilvet.

Kuljettaja jää silloin tavoittamatta, komisario Ilkka Iivari toteaa.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Kommentit

Kaikenkaikkiaan hankala tilanne mutta ei liene muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä malliin jossa polttoaine maksetaan aina etukäteen. Joka tapauksessahan se raha lompakosta tai tililtä lähtee niin onko sillä merkitystä tapahtuuko se ennen vai jälkeen tankkausta. Enemmän itseäni risoo maksaa toisten maksamatta jättämiä tankkauksia koska me muuthan sen kuitenkin kollektiivisesti joudumme kustantamaan.

GBR

"GBR" ja "Jesse": Oli katteen kanssa miten oli, ei näitä luuseriääliöiden tekemiä varkauksia silti tule millään lailla väheksyä, saaati hyväksyä! Itse en ainakaan halua maksaa kenenkään "syrjäytyneen" ajeluita ja bensoja, haluatteko te? Koska jonkunhan ne on kuitenkin lopulta maksettava. Vai kuulutteko mahdollisesti itsekin tähän kuspäisten bensavarkaitten aateloituun joukkoon???

harri tapio

Millä muulla kaupan alalla on kymppitonnien edestä arvotavaraaa avoimella kentällä kenen tahansa otettavana? Ajatelkaa ulkoravintolaa, joka kattaisi oluet pöytään, ja kun asiakkaan tankki olisi täynnä, hän hoippuisi sisään maksamaan.

Miksi ei voitaisi bensa-asemilla siirtyä pelkkiin kortti- ja käteisautomaatteihin?

Tristan

Tämä bensa on vain yksi kollektiivisen maksamisen muoto. Junassa pummilla, ilman TV-lupaa, pimeitä töitä tekevät, vakuutuspetoksia tekevät, kelan ja sossun tukia huijaavat, myymälävarkaat...You name it kuinka moni ihminen elää siivellämme. Ihmisiltä on hämärtynyt mitä tarkoittaa yhteisö, yhteiskunta ja yhteiset säännöt. Ympäröivä maailma on vihollinen vaikka se oikeasti on osa omaa elinpiiriä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Suomeen tulee vielä aidatut vartioidut asuinalueet niille jotka kertakaikkiaan kyllästyvät tähän kadulle kusijoiden, ilmaiseksi tankkaavien, spraysotkijoiden, juoppojen ja pyörävarkaiden junttilaan.

Kaaleppi