Luontoparatiisi vaihtuu osaksi vihreää kaupunkikuvaa

Pieni joukko virkamiehiä ja muita kaupunkilaisia osallistui kiertokävelylle Hangonsillassa eilen. Kaavoituspäällikkö Anne Jarva (edessä) kertoi alueesta ja sen suunnittelusta.

Ari Peltonen

HYVINKÄÄ | Uuden Hangonsillan asuinalueen mahdolliset asukkaat pääsivät osallistumaan suunnitteluun nettikyselyssä helmikuussa.

Vastauksia tuli runsaat 160, ja niissä kaupunkilaiset toivoivat viheralueita sen verran painokkaasti, että se täytyisi ottaa suunnittelussa huomioon, Hyvinkään kaupungin kaavoituspäällikkö Anne Jarva sanoo.

– ’Pusikosta’ on tullut ihmisille jo arvo, Jarva analysoi 25-hehtaarista käytännössä luonnontilaista suunnittelualuetta.

Alue on pääosin juuri pusikkoa ja metsää.

Luontoparatiisi, entinen biologian opettaja Yrjö Ala-Paavola luonnehtii entistä opetusmaastoaan.

Paratiisin purkamisen on määrä alkaa vuonna 2015 uuden keskuslukion rakentamisella, ja vuoteen 2030 mennessä Hangonsilta saattaa olla noin 1 500 hyvinkääläisen kotitienoo.

Alueen suunnittelusta on käynnissä ideakilpailu, jonka lähtökohtia ja tavoitteita kaavoittajat esittelivät seminaarissa eilen.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Kommentit

Mielestäni tuo viheralue on mahtavan näköinen ilmakuvissa ja Googlen satelliittikuvissa. Vähän kuin New Yorkin keskuspuisto.

Sääli että se(kin) täytyy tuhota asfaltin ja hometalojen tieltä. Siistittynä puistona tuosta olisi tullut mahtava paikka!

Erämies

Pusikkoa on joka puolella Suomea jos et ole vielä älynnyt. "Mahtavan näköinen" no just joo ja New Yorkissa et ole varmaan ikinä käynyt. "Sekin tuhota" no vittu painu sitte metsään asumaan.

Jeppe

Tuo ei ole mikään paratiisi. Hyvä että tuo rumilus siistitään tämän kylän keskeltä. Olisivat saaneet tehdä sen jo aikoja sitte vaan suomalaiseen tyyliin hiljaa hyvää tulee.

Borat

Asun jo metsässä. :D Järven rannalla.

Eikä sitä pusikkoa niin paljon ole siellä päin, sääliksi käy. Ei ihme että siellä on ihmisillä paha olla kun asfalttipölyä nielevät. Eikö siellä just joku ammuskelutkin??

En ole käynyt New Yorkissa. En tosin Hyvinkäälläkään.

Iloa ja valoa sinullekin ja koeta pärjätä! Maailma on julma sinunlaisillesi.

:D

Erämies

70-luvun lopulla tuli tuolla leikittyä usein. Etenkin sinne kipattujen auton akkujen kivittäminen oli yleistä puuhaa. Onkohan ne siivottu sieltä pois? Muistan joskus katselleeni kuinka kuorma-auton lavalta heitettiin niitä akkuja sinne pusikkoon sekä siihen kuralampeen mikä oli lähellä Kautonkatua.

Taisi olla epävirallinen kaatopaikka pitkään tuo alue.

Abc-asemalla