Paikalliset

Riihimäkeläisteologi kritisoi seurakunnan Äitien virkistyspäivän luennoitsijavalintaa – huolissaan pakanuuden lisääntymisestä – Karita Tykän aiheena terveelliset elämäntavat

Hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä on äimistynyt saamastaan arvostelusta.

Mia Grönstrand

– Mykistyin tekstistä, sanoo Karita Tykkä.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja Tykkä on tulossa luennoimaan Äitien virkistyspäivään Riihimäelle lauantaina, mikä on jo ennakkoon herättänyt närkästystä.

Riihimäkeläinen sairaalateologi Tuula Portin lähetti Aamupostille lukijatekstin, jossa hän paheksuu ennen kaikkea sitä, että seurakunta on yhtenä tapahtuman järjestäjänä. Toisena virkistyspäivää on puuhaamassa MLL.

Portin arvioi Tykän some-päivitysten perusteella tämän uskomusmaailmaa, joka ei hänestä liittyy kristinuskoon, vaan kuvastaa pikemminkin pakanallisuuden lisääntymistä.

Portin viittaa muun muassa Tykän Reiki-koulutukseen, jonka juuret ovat Portinin mukaan buddhalaisuudessa. Blogissaan Tykkä on puhunut myös häntä henkisellä polulla ohjaavista voimakivistä.

– Hänellä esimerkiksi saattaa olla luentopäivänään taskussa akvamarini-kivi, joka auttaa kuulemaan korkeamman minän puhetta, mainitsee Portin lukijatekstissään.

 

Tykkä korostaa luentonsa sisältävän vinkkejä, miten voi edistää tervettä ja energistä elämäntyyliä ravinnon, liikunnnan ja levon voimin. Hyvinvointi on noista tekijöistä lähtevä kokonaisuus.

– En puhu uskonnosta enkä muustakaan, mitä teen elämässäni muuten – se ei liity luentoihini mitenkään.

– Enkä ole reikihoitaja, vaikka minulla onkin siihen koulutus, hän kommentoi Portinin tekstiä.

Tykkä näkee, että hyvinvoinnin avaimet ovat ihmisessä itsessään.

– Toivon luentojeni auttavan ihmisiä löytämään omat voimavaransa.

Hänestä ihmiset näkevät turhaan terveyden vaikeana, jopa stressaavana asiana.

 

Kirkkoherra Sirpa Viherä toteaa, että Tykältä on tilattu luento kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

– Sitä en tiedä, minkälaisia kiviä hän taskussaan kantaa, mutta Äitien virkistyspäivässä keskitytään tähän yllämainittuun teemaan, Viherä hymähtää kommenttinaan.

Karita Tykkä (o.s. Tuomola) on myös malli, juontaja, korusuunnittelija ja Miss Suomi 1997.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pride-viikon kirkkoilta herättää keskustelua – seurakunta korostaa moninaisuutta, kun taas osa näkee illan hengen Raamatun vastaisena19.6.2019 19.00
Kirkko, Rauhannummi vai tyylitelty logo? Hyvinkään seurakunta etsii upeaa etikettiä Rockfest -lahjapulloihin13.3.2019 14.16
Rajaako uskonto uimista tai uima-asuja? 10.2.2016 09.20

Kommentit (1)

Kommentit

Teologi voisi kyllä kirkonkin

Teologi voisi kyllä kirkonkin puolesta miettiä, mikä on se, joka määrittää, että juuri kristinusko ja kristillinen oppi on ainoa oikea? Miksi kirkko suvaitsee yhtä muttei toista? Onko teologi omassa uskossaan niin horjuva, että siksi kirjoittaa tämmöistä julkisesti? Eikö olisi hyvä, että kaikilla on jotain mihin uskoa? Että on hyvä olla, uskokoon vaikka pieniin apinoihin? Mutta että yksi oikea ja muut väärin? Oikea usko kun ei muihin nojaa ja muilta mitään ota.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat