Paikalliset

Kolmevuotiaan Hyrian synnytystuskat jatkuvat yhä

AAMUPOSTI | Talouspaineet ja nuori hallintomalli ovat huono yhdistelmä.

Kuntien omistamassa koulutusosakeyhtiö Hyriassa on sekä rahankäyttöä että johtoa arvosteltu viime aikoina julkisestikin.

Hyrian aikuiskoulutus teki viime vuonna 400 000 euron tappion.

Nuorisokoulutuksen tilinpäätös taas näyttää yli miljoonan euron ylijäämää, mutta edessä on leikkauksia.

Kun taloudessa on uhkakuvia, pienetkin menoerät ovat erityistarkkailussa.

Arvostelijoiden mielestä Hyria käyttää liikaa rahaa esimerkiksi markkinointiin ja johdon matkoihin.

Arvostelua on tullut myös raskaasta organisaatiosta eli päälliköiden liian suuresta määrästä.

Vuodenvaihteessa tehdyssä uudistuksessa keskijohdon päällikköporras keveni, mutta se ei lopettanut arvostelua kokonaan.

Kun seitsemän vanhaa ammattioppilaitosta yhdistyi Hyriaksi kolme vuotta sitten, monta erilaista toimintakulttuuria pakotettiin yhteen.

Hyrian OAJ:n puheenjohtaja Kaija Tuompo arvelee, että Hyria potee muutostuskia vielä pari vuotta.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Kommentit (18)

Kommentit

Mielenkiintoista, että Hyrian

Mielenkiintoista, että Hyrian aikuiskoulutus teki ”tappiota”, vaikkei saa edes opetusta, koska aikuisopiskelu on pääsääntöisesti itsenäistä opiskelua. Menevätkö TE -keskuksen opetukseen tarkoitetut varat ylisuuren hallinnon kuluihin? Viime vuonna Hyrian johto pani 15 000€ Kreikkaan suuntautuneeseen opintomatkaan, jonka tarkoitus oli opiskella kreikkalaisten tapaa hoitaa julkisilla varoilla ylläpidettyä taloutta. Ilmeisesti matka oli onnistunut, kun talous alkoi heti mennä perseelleen Kreikan mallin mukaisesti. Ilmeisesti aikuiskoulutus halutaan ulos Hyriasta, missä ei tunnu olevan itään järkeä, koska se on iso tulonlähde oppilaitokselle. Syy lienee se, että aikuispuolelta löytyy liikaa kritiikkiä nykytilanteelle, vaikka se johdon toimesta on tehokkaasti vaiennettu.

Tämä on politiikkaa. Nykyinen

Tämä on politiikkaa. Nykyinen Hyrian rehtori ilmestyi tyhjästä Hyriaan 2009, eli Hamkin kasvattille annettiin isot saappaat. Hän otti haltuunsa toisen asteen ja aikuiskoulutuksen. 2011 nimitti itsensä johtavaksi rehtoriksi ja 2012 haki Hamkin rehtorin paikkaa. Tosin nyt urasuunnitelmaan tuli ongelma... tapahtuiko poliittista ohjausta vai aiheuttiko poliittista itsemurhaa tekevä Hyrian hallitus (kunnallisvaalit tulossa) asiaan mutkia? Kertokaapas puoluepiiskurit ja Jellonat miten asia on? Toki voimme kuukauden parin päästä itsekkin päätellä. Hyria on nyt pelkkä ponnistuslauta, jonka kohtalo on ilmeisesti palastelu Keudan ja Tavastian välillä.

mitähän siellä nyt on

mitähän siellä nyt on yritetty kikkailla, "Talouspaineet ja nuori hallintomalli ovat huono yhdistelmä." talouspaineet kuuluu normaaliin toimintaan. mitä on nuori hallintomalli?Osaamattomia, nuoria kokemattomia,poliittisia broilereita johtajina? Osakeyhtiö muotoinen yritystoiminta on peräisin jo 1600 luvulta. TJ (johtaa,päättää ja kantaa vastuun), hallitus (valvoo osakkeenomistajien etuja, koska yityksen ainoa tehtävä on tuottaa omistajille voittoa). kaikki muu on kikkailua. Tässä " nuoressa hallintomallissa" on varmaan taas pidetty palvareita ja seminaareja, sekä tietysti paisutettu organisaatiota ja järkätty kavereillekin kivoja duuneja ja konsulttisopimuksia,arvaan. Arvaan lisää" nuori hallintomalli"= kupataan kaikki mahdolliset valtion ja kunnan avustukset ja rullataan ne jollain konstilla omiin taskuihin. toimittaja vois tietysti korjata jos tuohon termiin on jokin muu tarkoitus kuin virallisen totuuden kaunistelu

Onnko nämä hallituksen

Onnko nämä hallituksen palkkiot julkista tietoa? Ei ole sivuilla, eikä google tarjoa mitään? Olisi vain mielenkiintoista tietoa. Yleensäkään mistään kunnan luottamusmies toimista ei ole mitään korvauseuroja nähtävissä mistään lähteistä, vai? http://www.hyria.fi/hyria/toimintakertomus_2010/hyria_koulutus_oy_lyhyesti McLeod Smith Karel, pj. Keskiruokanen Seppo, varapj Ahola Mervi Höök Jorma jne

Hyrian johdon harrastama

Hyrian johdon harrastama karenssilla ja erottamisella uhkailu ja pelottelu aikuispuolella ovat arkipäivää, jos lahjakkaidenkin oppilaiden motivaatio hiipuu ala-arvoisen tai jopa olemattoman opetuksen vuoksi. Hyriallehan asialla on suuri merkitys, sillä rahat opetukseen on saatu, tuhlattu kaikkeen muuhun kuin aikuisopetukseen ja aikuisoppilaat ovat enää vain taakka Hyrialle. Edellä oleva on raadollista, mutta ikävällä tavalla totta. Kyse on verovarojen väärinkäytöstä aikuisopiskelutoiminnan varjolla.

Mistä 15 000€ Kreikan

Mistä 15 000€ Kreikan opintomatkan hintalappu OIKEASTAAN muodostuu? Lennot, majoitus, ateriat? 11 hl just ja just Hyrian toimitusjohtajan, talousjohtajan, rehtorin, hallituksen sihteerin sekä yhdeksän hallitusjäsenen matka maksaa yhteensä 15 000 euroa. Eli tuo 15 000,- on siis ilmoitettu matkan kokonaiskustannuksiksi, mikä ei suurensuuri summa oikeastaan ole; kohtuuhinta tuollaiselle poppoolle. Suurempi mälli saadaan aikaan, kun lisätään tuohon hyväpalkkaisten opintomatkalaisten viikon ansionmenetykset erilaisine lisineen sekä karkkirahoineen. Pelkästään Kj:n viikkopalkka n. 2000 br + viikonloppu, ilta, yötyö lisät sekä lentopelko kaupanpäällle.

"Hyrian toimitusjohtajan,

"Hyrian toimitusjohtajan, talousjohtajan, rehtorin, hallituksen sihteerin sekä yhdeksän hallitusjäsenen" ,tuosta tulee 13 kpl, jos tuo on retkeläisten kokoonpano. Ainakin päivärahat on pitänyt maksaa 64€/ pv, oliko 5 vai 7 päivää reissun pituus, siis joko4160€ tai 5824€ päivärahoja+ joitakin kilometrikorvauksia on tullut vielä maksuun, sehän on maan tapa, mutta ovatko kaikki edustaneet omia "työpaikkojaan" täydellä palkalla.olisi kiva tietää .

Minä en lähtisi mihinkään;

Minä en lähtisi mihinkään; sehän olisi +-0, ellei ko. ajalta myös normi juokse. Valta-osa kuitenkin on yksityisen palveluksessa ja tuskin firma sponssaa. Esim. T. Ojapalo Kone Oyj varmaankin on laskuttanyt Hyriaa jne.

toivottavasti kukaan ei ole

toivottavasti kukaan ei ole syyllistynyt petokseen olemalla retkellä ja nostanut normaalin kk-palkan työnantajaltaan.Tosin kunnan hommissa tuon aivan normaalia hoitaa omia asioita työajalla,ainakin pienempiä juttuja. siis varastaa työaikaa.

Ei paniikkia, kyllä ainakin

Ei paniikkia, kyllä ainakin Mikko Lund setvii. Eilen rixun kv sai selvityksen ja tänään Hyvinkään vastaava elin. Ne oli pyytäneet jonkinlaista raporttia.

Hyrian toiminta muuttuu

Hyrian toiminta muuttuu järjelliseksi, jos jo alun alkaen henkilöstöstä ja oppilaista karsitaan rikolliset, luonnehäiriöiset ja epäpätevät henkilöt. Tämän seurauksena Hyrian liikevaihto tosin putoaisi, mutta toiminta olisi jatkossa kannattavaa ja jopa voitollista. Voisi olla asia, joka on ainakin veronmaksajien näkökulmasta harkinnan arvoinen. Jos sama meno jatkuu, edessä on konkurssi ja koulutuksen loppuminen…

Jokainen terve ja normaali

Jokainen terve ja normaali ihminen tajuaa, että jos Hyrian tiloissa yleisin sana on "vittu", niin jotain siellä on vialla ja pahasti.

Opetushenkilöstöstä

Opetushenkilöstöstä korruptoituneimman vähemmistön henkilökohtaiset yksityiset bisnekset firman työvoimalla, raaka-aineilla ja koneilla pois, niin tappiot vähenevät.

Niinpä. Jokunen vuosi sitten

Niinpä. Jokunen vuosi sitten erään Hyriaan nykyisin kuuluvan oppilaitoksen muuan kouluttaja rakennutti itselleen omakotitalon suurelta osin koulun opetuskäyttöön hankituista, itselleen lähes ilmaisista materiaaleista ja koulun oppilaiden ilmaisella työvoimalla. Taisi olla hyvä diili, koska jätti oppilaitoksen ja jatkoi oman yrityksensä pyörittämistä heti talon valmistuttua... Moisen sikailun soisi loppuvan, sillä kyse on meidän verorahoistamme.

Huhu kertoo, ett Lopella

Huhu kertoo, ett Lopella paikalliset raksamiehet ostaa kunnan piikkiin tavaraa rautakaupasta. Kaveri oli ollu kaupan jonossa kun edellä maksanut asiakas oli vaan sanonnu että kunnan tilille. Ei oo miestä koskaan Lopen varikolla nähty. Paikalliset raksamiehet lainaa kunnan koneita ja laitteita. Olisiko joku kallis kone sinne työmaalla joskus jäänytkin.

olen opiskellut hyriassa kun

olen opiskellut hyriassa kun olet kirjoilla saat olla vaikka kotona ei kukaan viiitsi valvoa. jossain vaiheessa valtio alkaa tutkia poissa oloja ja hyrialle käy kuin adultalle jää velkaa valtiolle....

Oppivelvollisuus päättyy kun

Oppivelvollisuus päättyy kun peruskoulu on ohi. Ittestäs on kiinni, miten aktiivisesti sen jälkeen opiskelet. Kotoako pitäis tulla hakemaan koulun penkille aikuinen ihminen, että "tules nyt"?

Itsekkin Hyrian touhua

Itsekkin Hyrian touhua seuranneena odottaisin opetushenkilöstön hieman petraavan. Ollaan kuin pellossa ja kukaan ei valvo mitään. On se hienoa kun on irtisanomissuoja voi heittää hanskat vähäksi aikaa pöydälle ja antaa liksan juosta...

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat