Puheenaihe

Veikkaus-pomo painaa Jokerit-kohun villaisella – IS: "Ainoa mörkö on tietääkseni Marko Anttila"

Velipekka Nummikoski

Tuire Punkki

Jääkiekkoseura Jokereiden uudet omistajakuviot ovat aiheuttaneet kohua, mutta Veikkaus-pomo ei näe aihetta kriittisyyteen.

Veikkaus on Jokereiden yksi suurimmista yhteistyökumppaneista. Yhtiön varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski ei silti näe asiaa ongelmallisena.

– Ainoa tietämäni mörkö Jokereissa on hyökkääjä Marko Anttila, Nummikoski sanoo Ilta-Sanomille.

Myöskään Jokereiden Suomessa saama negatiivinen julkisuus ei huolestuta Nummikoskea merkittävästi.

– Kiusallista meille olisi se, jos Jokerien peleistä lyötäisiin vetoa ulkomaalaisten vedonlyöntitoimistojen kautta, Nummikoski sanoi.

Jokereita tulee rahoittamaan Nornickel-konserni, jonka tausta on Venäjällä ja joka omistaa Suomessa Jokerien kumppanin Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n.

Konsernin taustalla häärii IS:n mukaan venäläinen oligarkki Vladimir Potanin.

Jokerit kertoi maanantaina, että 40 prosenttia seurasta siirtyy Jari Kurrilta Nornickelille. 

Helsinkiläisseuran enemmistöomistaja ja puheenjohtaja Jari Kurrilla on kaupan jälkeen 60 prosenttia Jokereiden osakkeista.

Norilsk Nickel Harjavalta Oy on kuulunut Jokereiden pääyhteistyökumppaneihin vuodesta 2017 lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Myllerrys Jokereissa jatkuu – Kurri myi 40 prosenttia omistuksesta, uusi toimitusjohtaja aloittaa17.6.2019 16.07

Kommentit (3)

Kommentit

Jutussa kirjoitetaan

Jutussa kirjoitetaan Nornickel:n taustojen olevan Venäjällä. Toimituksen kannattaisi olla hieman tarkempi ja asiallisempi uutisia kirjoittaessaan. Nornickel Harjavalta Oy:n omistaa Nornickel, venäläinen pörssiyhtiö. Sen pääomistajat ovat investointiyhtiö Interros ja alumiiniyhtiö Rusal. Se on listattu sekä Moskovan että Lontoon pörsseihin. V.Potanin ei "vain hääri taustalla" vaan on Nornickel:n pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja sekä lisäksi Interros:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja. Aiemmin myös B.Jeltsinin aikoina V.Tšernomyrdin:n varapääministerinä ennen A.Chubais:ia ja B.Nemtsov:ia. Nämä "taustat" löysi tälläinen tavis n. viidessä minuutissa. Miten asiallisesti olisi siis ammattitoimittaja osannut taustoittaa jos haluaisi?

No samassa koneessa ne

No samassa koneessa ne peseytyy ruplatkin kuin suomalaisten veronmaksajien lottorahat.

Norilsk Nickel Harjavalta O.y

Norilsk Nickel Harjavalta O.y. jalostaa nikkeliä ja palladiumia sekä myös kobolttia. Business on siis metallin jalostusta eikä pesulatoimintaa. Jos nimimerkillä on tietoa muusta niin viranomaiset olisivat varmaankin kiitollisia hänen tiedoistaan. Jos siis hän pystyy esittämään myös todisteet eikä vain halua kompromentoida satoja ihmisiä työllistävää yritystä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat