Urheilu

Leijonien sankarivahti Kevin Lankinen saamassa ikävää NHL-postia

Kevin Lankinen.

Suomen Jääkiekkoliitto

Suomelle MM-kultaa torjunut Kevin Lankinen aloittaa ensi syksynä toisen kautensa Chicago Blackhawksin organisaatiossa. Miehen viime kausi kului kokonaan farmissa, mutta nyt suomalaislupaus pyrkii saamaan näyttöpaikkoja NHL:n puolella.

Tällä hetkellä Blackhawksin kakkosvahdin paikasta taistelevat Lankinen ja Collin Delia, joka pelasi viime vuonna jo 16 NHL.ottelua.

Tilanne saattaa kuitenkin muuttua, sillä Blackhawks seuraa kesällä tiiviisti maalivahtimarkkinoita. Seuran GM Stan Bowman myönsi asian Chicago Tribunelle.

– Saatammeko hankkia uuden maalivahdin? Kyllä, hän sanoi.

– Mutta jos emme hanki, niin meillä on yksi varma nimi (ykkösvahti Corey Crawford) ja sitten nämä kaksi jätkää, jotka ajavat toisiaan eteenpäin, Bowman jatkoi viitaten Lankinen-Delia-kaksikkoon.

Mikäli Chigago ostaa uuden vahdin, on Lankisen tehtävä entistä kovemmin töitä saavuttaakseen läpimurron NHL:ssä. Toistaiseksi hän on joutunut tyytymään farmijoukkueiden veräjän vartijaksi. Lankinen pelasi viime kaudella 19 ottelua AHL:ssä ja kuusi ottelua farmin farmissa eli ECHL:ssä.

MM-kisoissa hän torjui kahdeksassa ottelussa päästäen keskimäärin 1,50 maalia peliä kohden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Lankinen on tilanteessa jossa

Lankinen on tilanteessa jossa pitäisi vaan päästä pelaamaan, ei luukkuvahdiksi. MM-kisoissa nähtiin ettei pelkällä NHL-statuksella tee mitään.

Delia ei vakuuttanut viime

Delia ei vakuuttanut viime kaudella (yksittäisiä hyviä pelejä toki). Ykkösvahti Crawford on hirmuinen arpakuutio loukkaantumisten takia. Lankista en ole nähnyt tarpeeksi, eikä hänellä ole kokemusta NHL:stä. Todella ihmettelisin jos Stan Bowman lähtisi kauteen tuolla kolmikolla. Yksi kokenut, tarpeen vaatiessa vetovastuun kestävä, maalivahti tuohon olisi vielä saatava. Sitten kauden mittaan katsotaan mihin suuntaan tilanne kehittyy ja kuka pelaa ja kuinka paljon.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat